- Διαφήμιση -

Δυστυχώς δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της εφηβείας και μπορεί να σε κυνηγάει χρόνια μετά… Όμως, αυτά τα σωτήρια tips θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς όσο το δυνατόν νωρίτερα!

What’s up, doc?

- Διαφήμιση -

Όλα τα σπυράκια δεν είναι ίδια. Όσα εμφανίζονται στο πηγούνι είναι συνήθως αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών (όπως οι πολυκυστικές ωοθήκες), ενώ γύρω από το στόμα και στα μάγουλα σημαίνουν ότι ήρθε η ώρα να κόψεις επιτέλους το κάπνισμα. Γι’ αυτό πριν αναλάβεις δράση, φρόντισε να βγάλεις το σωστό πόρισμα.

Παρακαλούμε μην αγγίζετε

Ναι, δεν θες να το πιστέψεις, αλλά ο μόνος τρόπος για να υποχωρήσουν τα σπυράκια είναι να μην τα πειράζεις καθόλου. Πρέπει να αντισταθείς στο να τα σπάσεις και δώσε τους χρόνο μέχρι να κάνουν τον κύκλο τους. Είναι ο μόνος τρόπος να τα ξεφορτωθείς χωρίς να σου αφήσουν ενοχλητικά σημάδια για σουβενίρ.

D.Ι.Υ. περιποίηση

Η πιο κατάλληλη λύση για τη φροντίδα ενός προσώπου με τάση για ακμή είναι οι homemade συνταγές. Δοκίμασε να απλώσεις μια μάσκα από μέλι και βρόμη στην επιδερμίδα σου και άφησέ τη να δράσει για λίγη ώρα. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ η βρόμη προσφέρει την πιο απαλή μορφή απολέπισης.

1429250545128

Πιάσε κότσο τα μαλλιά σου…

Όταν η ακμή παρουσιάζει έξαρση, δεν πρέπει να ακουμπά τίποτα στο πρόσωπό σου. Μια πλεξίδα θα αποτρέψει την επαφή των μαλλιών με την επιδερμίδα σου, ενώ η αλλαγή μαξιλαροθήκης κάθε 2 ημέρες είναι σημαντική λεπτομέρεια. Μην ξεχνάς ότι εκεί συσσωρεύονται σκόνη, ρύποι και υπολείμματα μακιγιάζ.

Είσαι ό,τι τρως!

Τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο είναι και το θέμα της διατροφής. Δεν σου λέμε ότι τρώγοντας σωστά θα εξαφανίσεις μέχρι και το τελευταίο σπυράκι, σίγουρα όμως θα μπεις στον σωστό δρόμο. Βάλε στη διατροφή σου καρότα και άφησε τη Β-καροτένη να κάνει τη δουλειά της, δηλαδή να αναπλάσει τους ιστούς του δέρματος και να ενισχύσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας