λάθη σχέσεων

Κι όμως εκτός από τα απλά λάθη, υπάρχουν και τα λάθη των σχέσεων! Τι κάνεις και η φλόγα χάνεται; Δυστυχώς θα δεις και εσύ ότι μιλάμε για πολύ κοινά πράγματα….

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι το κρεβάτι είναι βασικό συστατικό για να κρατήσει µια σχέση. Στην αρχή το θεωρείς δεδοµένο, περνώντας όµως ο καιρός τα πράγµατα περιπλέκονται. Ποια στοιχεία θα κρατήσουν τη φλόγα αναµµένη µε το πέρασµα του χρόνου;

Τα πιο τζιζ λάθη σχέσεων

Λάθος #1 Date night

Τα περισσότερα ζευγάρια όταν θέλουν να έρθουν πιο κοντά κανονίζουν να βγουν ραντεβού όπως έκαναν στην αρχή της σχέσης τους. Έτσι, έπειτα από ένα απολαυστικό γεύµα και καλό κρασί, η επιστροφή στο σπίτι συνεπάγεται παθιασµένο κρεβάτι. Δυστυχώς, όµως, σύµφωνα µε τις δηµοσκοπήσεις ελάχιστα ζευγάρια καταλήγουν να κάνουν έρωτα αφού τα περισσότερα θέλουν απλώς να κοιµηθούν.

Τι να κάνεις: Στείλε τα παιδιά στον παππού και στη γιαγιά και πέρασε το βράδυ µε τον σύντροφό σου στο σπίτι. Πόσος καιρός έχεις περάσει από την τελευταία φορά που ασχολήθηκε πραγµατικά ο ένας µε τον άλλον; Αυτή είναι η στιγµή σας.

Λάθος #2 Δεν έχεις όρεξη

Η καθηµερινότητα είναι δύσκολη, οι ρυθµοί έντονοι κι εσύ γυρίζεις στο σπίτι κάθε βράδυ εξουθενωµένη. Σίγουρα το κρεβάτι δεν είναι µέσα στις προτεραιότητές σου. Αν όµως περιµένεις να το κάνεις όταν είσαι ξεκούραστη, τότε µάλλον θα περιµένεις πολύ.

Τι να κάνεις: Οι παλιοί έλεγαν: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Έτσι κι εσύ, δεν χρειάζεται να το σκεφτείς πολύ, κάν’ το! Είµαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ.

Λάθος #3 Το ίδιο µοτίβο

Πολλά ζευγάρια µε τον καιρό υιοθετούν έναν συγκεκριµένο τρόπο που κάνουν έρωτα. Είναι πιο εύκολο έτσι, αφού ξέρουν ποια στάση διεγείρει τον σύντροφό τους. Βέβαια, αυτή η τεχνική δεν είναι λάθος, αλλά υπάρχουν φορές που νιώθεις σαν να βλέπεις την ίδια ταινία σε επανάληψη. Καµία έκπληξη και ένα από τα πιο συχνά λάθη σχέσων

Τι να κάνεις: Μία φορά την εβδοµάδα κάνε κάτι διαφορετικό. Επίλεξε µια νέα στάση ή άλλαξε την ώρα που το κάνετε. Για παράδειγµα, αν συνήθως είστε βραδινοί τύποι, δοκιµάστε ένα… «γρήγορο» το πρωί πριν από το γραφείο. Με αυτό τον τρόπο η ερωτική επικοινωνία µεταξύ σας θα ζωντανέψει ξανά.

Λάθος #4 Σαν ταινία

Στην καθηµερινότητα βοµβαρδίζεσαι διαρκώς από σκηνές έρωτα. Ακόµα και το νέο επεισόδιο του «Game of Thrones» σου προσφέρει πλούσιο υλικό. Όλες αυτές οι εικόνες αυξάνουν, έστω και υποσυνείδητα, την πίεση που µπορεί να νιώθεις. Στο σινεµά όλα είναι τέλεια. Στην αληθινή ζωή, όµως, το σεξ µπορεί να έχει αµήχανες στιγµές, που σε κάνουν να νιώθεις ευάλωτη.

Τι να κάνεις: Χαλάρωσε, δεν χρειάζεται να έχεις µεγάλες προσδοκίες. Ο σκοπός είναι να περάσεις καλά, να έρθεις πιο κοντά µε το ταίρι σου και, φυσικά, να το απολαύσεις.

Λάθος #5 Κανείς δεν είναι δεδοµένος

Πότε ήταν η τελευταία φορά που συζήτησες µε τον σύντροφό σου κάτι άλλο πέρα από τις καθηµερινές υποχρεώσεις σας, όπως π.χ. το φαγητό, ποιος από τους δύο θα πάρει το παιδί από τα Αγγλικά κ.λπ.; Μια ουσιαστική σχέση βασίζεται στο αληθινό ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον κάθε µέρα, κάθε στιγµή.

Τι να κάνεις: Προτού ξαπλώσεις για ύπνο, αφιερώσε 30 λεπτά στον σύντροφό σου. Απενεργοποιήστε και οι δύο τα κινητά και τα tablets, αγκαλιαστείτε και συζητήστε πώς ήταν η ηµέρα σας.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη σχέσεων – Δεν µιλάτε για το κρεβάτι

Τα προβλήµατα της κρεβατοκάµαρας τις περισσότερες φορές οφείλονται στο γεγονός ότι το ζευγάρι δεν µιλάει ποτέ για το κρεβάτι. Δεν ξέρει ο ένας τις σκέψεις, τις επιθυµίες ή τις ανάγκες του άλλου.

Τι να κάνεις: Ο σύντροφός σου δεν είναι µέντιουµ και δεν µπορεί να διαβάσει τη σκέψη σου. Αν θέλεις να κάνετε συχνότερα έρωτα, απλά πες του το. Αν δυσκολεύεσαι να φτάσεις σε οργασµό µην ντρέπεσαι να το συζητήσεις. Ο σκοπός είναι να λύνονται τα προβλήµατα, όχι να δηµιουργούνται κι άλλα!

Δες και αυτό: Η επιστήμη μίλησε: Αυτή είναι η ώρα για το καλύτερο κρεβάτι ever

Από την Έλλη Μαραγκάκη