καθαρισμός προσώπου στο σπίτι
- Διαφήμιση -

Μιας που είμαστε όλοι στο σπίτι (μην τα ξαναλέμε, είναι δύσκολοι καιροί), ήρθε η ώρα να προσέξουμε τον εαυτό μας. Σκέφτηκα, λοιπόν, να σας βρω tips ώστε να κάνετε καθαρισμό προσώπου στο σπίτι, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Κι όμως η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη από όσο θα περίμενα και εγώ.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράσε νερό και ρίξε 1 κ.σ. τσάι του βουνού και 1 κ.σ. δεντρολίβανο, βασιλικό, θυμάρι ή ό,τι άλλο βότανο έχεις. Σκέπασε το κεφάλι σου με μια ζεστή πετσέτα, σκύψε πάνω από τον ατμό, σε απόσταση 30 εκ. και μείνε έτσι για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκούπισε όλο το δέρμα με ένα βαμβάκι και ξέβγαλε με παγωμένο νερό. Ο καθαρισμός με ατμό είναι εξαιρετικά ευεργετικός για το δέρμα, καθώς ανοίγει τους πόρους και απομακρύνει τα μαύρα στίγματα.

- Διαφήμιση -

Καθαρισμός προσώπου με κομπρέσα και αιθέρια έλαια στο σπίτι

Βράσε νερό και ρίξε μέσα 2 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά έλαια για το πρόσωπο και πρέπει να το έχεις στο σπίτι σου. Το νερό πρέπει να είναι αχνιστό αλλά ανεκτό από την επιδερμίδα. Βάλε μέσα μια μικρή πετσέτα μπάνιου και, αφού τη στύψεις καλά, τύλιξέ τη στο πρόσωπο αφήνοντας έξω μόνο τη μύτη. Περίμενε μέχρι η θερμοκρασία της να πέσει και επανάλαβε πέντε φορές. Θα δεις αμέσως την επιδερμίδα σου πιο ξεκούραστη και λαμπερή, ενώ οι λεπτές γραμμές έκφρασης θα έχουν απαλυνθεί θεαματικά. Δοκίμασέ το και θα δεις! Εγώ πάντως, σίγουρα θα το κάνω…

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • DIY