Καλοκαιρινό μακιγιάζ για καστανά μάτια
- Διαφήμιση -

Καλοκαιρινό μακιγιάζ για τα καστανά σου μάτια και μόνο! Θεωρείς ότι τα καστανά σου µάτια είναι βαρετά; Σου έχουµε καλά νέα. Με τη σωστή επιλογή τόνου για το µολύβι, το eyeliner και τη σκιά όχι µόνο θα αναδείξεις το χρώµα των µατιών σου αλλά θα τα κάνεις να λάµψουν!

Η makeup artist Charlotte Tilbury έχει τις κατάλληλες προτάσεις για να δεις τον κόσµο µε άλλη µατιά. Δες πως να αναδείξεις στο έπακρο τα μάτια σου, ειδικά αν είναι καστανά!

- Διαφήμιση -

Δες ποιο είναι το ιδανικό καλοκαιρινό μακιγιάζ για καστανά μάτια και όχι μόνο

Πράσινα μάτια και καλοκαιρινό μακιγιάζ

Στη χρωµατική παλέτα το κόκκινο συµπληρώνει το πράσινο οπότε σου ταιριάζουν αποχρώσεις του κόκκινου. Μπορντό, µπρονζέ και µοβ είναι οι καταλληλότερες για να δώσουν λάµψη στο βλέµµα σου. Όπως συµβουλεύει η Charlotte, αν πας σε πιο ροζ αποχρώσεις ίσως το αποτέλεσµα να µην είναι ωραίο καθώς θα δείχνεις πιο κουρασµένη.

Success tip:
Πέρασε πρώτα τη βλεφαρίδα σου µε ένα µαύρο µολύβι για να δώσει ένταση.

Εναλλακτικές αποχρώσεις:
Κεραµιδί, ταµπά, µελιτζανί

Γαλάζια μάτια και καλοκαιρινό μακιγιάζ

Η αντίθεση παίζει σηµαντικό ρόλο και πρέπει να διαλέγεις αποχρώσεις που θα τονίζουν το χρώµα σου. Τέτοιες είναι οι χρυσές και οι χάλκινες που όχι µόνο δεν κάνουν τα µάτια σου να φαίνονται ξεθωριασµένα, αλλά θα κάνουν το χρώµα τους να φαίνεται πιο φωτεινό, πιο έντονο. Οι µεταλλικές αποχρώσεις θα δώσουν έµφαση στις χρυσές γραµµές που υπάρχουν στην ίριδα δηµιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσµα.

Success tip:
Πέρνα µολύβι µόνο στις εσωτερικές γωνίες, σχηµάτισε τη γραµµή του eyeliner πολύ κοντά στη γραµµή της βλεφαρίδας ή γέµισε µε σκιά όλο το πάνω καπάκι του µατιού.

Εναλλακτικές αποχρώσεις:
Τερακότα, σαµπανί, µπλε navy.

Καλοκαιρινό μακιγιάζ για καστανά μάτια που αφοπλίζουν

Οι γήινες αποχρώσεις είναι η πιο ασφαλής επιλογή για σένα όµως η Charlotte προτείνει να πειραµατιστείς µε το χρώµα του κεχριµπαριού ή το βαθύ µπλε που είναι η hot τάση για τα ρούχα. Αν δεν νιώθεις πολύ σίγουρη για τόσο χρώµα στην εµφάνισή σου, πέρνα µόνο την κάτω γραµµή του µατιού µε ένα µολύβι που θα έχει διακριτικό αποτέλεσµα τονίζοντας όµως το καφέ των µατιών σου.

Success tip:
Αν περάσεις πάνω από το βλέφαρό σου σκούρο µπλε eyeliner θα έχει το ίδιο αποτέλεσµα µε το µαύρο απλά θα είναι πιο ζεστό και εντυπωσιακό.

Εναλλακτικές αποχρώσεις:
Γκρι ανοιχτό, µοβ, σκούρο ηλεκτρίκ

Ανοιχτά καστανά μάτια και καλοκαιρινό μακιγιάζ

Η Charlotte λέει πως οι σµαραγδί και χρυσές αποχρώσεις στο µακιγιάζ των µατιών σου θα δώσουν µεγαλύτερη έµφαση στο πράσινο που συνθέτει το χρώµα τους. Παράλληλα, οι ουδέτερες αποχρώσεις του καφέ χαρίζουν στο βλέµµα σου µεγαλύτερη ένταση. Αν νιώθεις τολµηρή µε τα χρώµατα, πέρασε τη γραµµή της βλεφαρίδας σου µε πράσινο µολύβι ενώ αν θέλεις να κινηθείς πιο συντηρητικά, διάλεξε ένα σοκολατί.

Success tip:
Για περισσότερη λάµψη δοκίµασε το χρυσό στο εσωτερικό των µατιών σου και στο κέντρο της βλεφαρίδας.

Εναλλακτικές αποχρώσεις:
Μπρονζέ, λαδί, δαµασκηνί

Δες και αυτό: Γωνίες στο πρόσωπο χωρίς πλαστική – Πώς να το πετύχεις