Eyeliner πως το βάζω

«Eyeliner…πως το βάζω»; Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες απορίες σας και… λογικό! Μελετήσαμε, είδατε tips και φτιάξαμε τον απόλυτο οδηγό ώστε να μην αναρωτηθείς ξανά και να κλέψεις τις εντυπώσειες. Είναι άλλωστε, top τάση για το καλοκαίρι 2020.

Παράλληλα, είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα προϊόντα του μακιγιάζ –κυρίως λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες στην εφαρμογή του–, με ιστορία πολλών αιώνων.

Όλα ξεκίνησαν στην αρχαία Αίγυπτο – σκέψου χαρακτηριστικά την Κλεοπάτρα, η οποία το εφάρμοζε καθημερινά για να δώσει ένταση στο βλέμμα, αλλά και για να προστατέψει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών από το σχηματισμό ρυτίδων, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ανέμων από την έρημο. Έτσι έγινε σιγά σιγά γνωστό παγκοσμίως και διαδόθηκε στην Ευρώπη.

Αν και υπήρξε μια “μαύρη” περίοδος, όπου η χρήση του μειώθηκε, επέστρεψε δυναμικά, από τη δεκαετία του ’20, για να μείνει, μιας και υποστηρίχθηκε από τις λαμπερές παρουσίες του Hollywood. Από τη Marilyn Monroe, την Elizabeth Taylor και την Brigitte Bardot, ως την Adele, την Angelina Jolie και την Dita Von Teese, κάθε γυναίκα το αγαπά με πάθος, μιας και αποτελεί “όπλο” του νεσεσέρ.

Eyeliner – Οδηγός

  • Υγρό eyeliner: Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος eyeliner, τον οποίο και προτιμούν οι περισσότερες γυναίκες. Χρειάζεται εμπειρία και σταθερό χέρι, καθώς λόγω της υγρής μορφής του πολύ εύκολα μπορείς να “ξεφύγεις”, κάνοντας λάθη.
  • Gel eyeliner: Αποτελεί την αγαπημένη μορφή eyeliner του κάθε makeup artist, ενώ η πλειοψηφία των γυναικών το αποφεύγει. Προσφέρει πιο επαγγελματικό και σταθερό αποτέλεσμα, αν και είναι το πιο “δύσκολο” στη χρήση, μιας και βρίσκεται σε βαζάκι, σε κρεμώδη μορφή.
  • Μαλακό μολύβι: Βασικό εργαλείο σε κάθε νεσεσέρ, το μολύβι θα σε βοηθήσει να κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε ό,τι αφορά στο μακιγιάζ ματιών. Είναι πρώτο στις προτιμήσεις κάθε γυναίκας, μιας και, ανάλογα με τον τύπο που θα επιλέξεις (kohl, waterproof κ.ά.), μπορείς να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά looks, από smokey μέχρι cat eye μακιγιάζ.
  • Σκιά: Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για eyeliner, αποτελεί και επισήμως τάση! Πλήθος γυναικών επιλέγουν πλέον να τονίσουν τα μάτια τους, κάνοντας το περίγραμμα με την αγαπημένη τους σκιά. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα είναι πιο απαλό (αν και “χτίζεται” εύκολα με επιπλέον στρώσεις) από τους υπόλοιπους τύπους eyeliner, αλλά εξίσου σταθερό. Plus, μπορείς να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων.

Θέλεις να τελειοποιήσεις την τεχνική σου για να σταματήσεις να ρωτάς «πως βάζω το eyeliner», ή να μάθεις απλώς πώς να κάνεις μια βασική γραμμή eyeliner; Ο τρόπος εφαρμογής είναι ο ίδιος σε κάθε περίπτωση. Ξεκίνησε εφαρμόζοντας το πινέλο σου σύρριζα στις πάνω βλεφαρίδες, ξεκινώντας από τη μέση του ματιού, και δημιούργησε μια λεπτή γραμμή, με κατεύθυνση προς τα έξω.

Το σημαντικό είναι να μη σταματήσεις στο σημείο όπου τελειώνουν οι βλεφαρίδες σου αλλά να συνεχίσεις τη γραμμή λίγο πιο έξω, δημιουργώντας μια “φυσική” συνέχεια. Στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις το αποτέλεσμα πιο έντονο, σχημάτισε μια πιο παχιά γραμμή. Στη συνέχεια, εφάρμοσε το πινέλο στην αρχή του ματιού, με φορά προς τη μέση, ώστε να ενώσεις τη γραμμή, κάνοντάς τη να δείχνει σαν να δημιουργήθηκε εύκολα μονομιάς!

Μυστικά μακιγιάζ για το «πως βάζω το eyeliner»

  • Προσπάθησε να εφαρμόζεις το eyeliner ή το μολύβι σύρριζα στις πάνω βλεφαρίδες, αποφεύγοντας το αντιαισθητικό κενό που μπορεί να δημιουργηθεί και δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση πως έχεις ακόμη πιο μακριές και πυκνές βλεφαρίδες.
  • Σου τελείωσε το eyeliner και θέλεις να ετοιμαστείς γρήγορα για έξοδο; Μην πανικοβάλλεσαι. Πέρασε ένα ειδικό πινελάκι πάνω από το βουρτσάκι της mascara που χρησιμοποιείς και στη συνέχεια εφάρμοσέ το κανονικά, όπως θα έκανες και με το eyeliner. Θα πετύχεις παρόμοιο αποτέλεσμα και με extra διάρκεια.
  • Εάν κάνεις κάποιο λάθος κατά την εφαρμογή του eyeliner, άφησέ το να στεγνώσει και στη συνέχεια αφαίρεσέ το με μια μπατονέτα, αφού πρώτα τη βυθίσεις σε κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ.
  • Σε περίπτωση που δεν έχεις εξοικειωθεί ακόμη με το total black eyeliner, προτίμησε καφέ τόνους, για πιο φυσικό αποτέλεσμα.
  • Για να πετύχεις τη μέγιστη διάρκεια του eyeliner, μην παραλείπεις να εφαρμόζεις πάνω του την ίδια απόχρωση σκιάς. Έτσι θα το θωρακίσεις, κάνοντάς το να διαρκέσει όλη μέρα.

Δες και αυτό: Κάνε την επιδερμίδα σου να λάμψει με λίγες κινήσεις-ματ!