έρωτας μέσω διαδικτύου
- Διαφήμιση -

Με την καραντίνα να έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, όλο και περισσότεροι κάνουν ή σκέφτονται να το κάνουν. Τι γίνεται όταν ο έρωτας συμβαίνει μέσω διαδικτύου και τι λένε οι ειδικοί;

Άλλωστε, νέα μελέτη της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, αποκαλύπτει ότι το cyber love και τα σχετικά chat rooms έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας!

- Διαφήμιση -

Στην έρευνα συμμετείχαν 800 άντρες και 800 γυναίκες από 18 έως 65 ετών. Όπως προέκυψε, 8 στους 10 άντρες και 7 στις 10 γυναίκες επισκέπτονται διαδικτυακούς χώρους με ερωτικό περιεχόμενο, ενώ περισσότεροι από 6 στους 10 ερωτηθέντες απάντησαν πως χρησιμοποιούν το Internet για να κάνουν ερωτικές γνωριμίες, χωρίς να τους ενδιαφέρει η προοπτική μιας σταθερής σχέσης.

Πόσοι έχουν κάνει έρωτα μέσω διαδικτύου

Πιο συγκεκριμένα, το 43% των συμμετεχόντων έχει κάνει σχέση μέσα από το διαδίκτυο, ενώ αποκαλύφθηκε ότι και οι… παντρεμένοι έχουν ψυχή και προτιμούν το cyber love με αγνώστους!

Αυτό συμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις δεσμευμένων ατόμων που νιώθουν κενό και έλλειψη ικανοποίησης από τη σχέση τους, αφού μέσα από το διαδίκτυο φαίνεται να αναζητούν να καλύψουν και τις πιο ακραίες επιθυμίες που, αν τις πραγματοποιούσαν κανονικά, θα μπορούσαν να διαλύσουν ακόμη και τη σχέση τους.

Απιστία και έρωτας μέσω διαδικτύου

Η διαφορά των εξωσυζυγικών σχέσεων από εκείνες που συνάπτονται μέσω διαδικτύου είναι ότι οι τελευταίες, σχετίζονται συχνά με την ανάγκη για επικοινωνία και όχι τόσο για επαφή. Οι άνθρωποι που διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις από το διαδίκτυο, αναφέρουν ότι αυτό που κερδίζουν είναι η σύνδεση και η εγγύτητα που τους έλειπε από τη βασική τους σχέση. Η ελκυστικότητα και η σεξουαλικότητα του άλλου ατόμου, είναι στοιχεία όχι τόσο σημαντικά.

Επίσης, οι σχέσεις αυτές συνδέονται περισσότερο με την ανάγκη για αποδοχή. Σε μία σχέση μέσω διαδικτύου οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον εαυτό τους όπως επιθυμούν. Η ανάγκη αυτή προκύπτει από την αίσθηση μη αποδοχής που βιώνουν κάποια ζευγάρια στη σχέση τους λόγω της αυξημένης κριτικής που ασκεί ο ένας στον άλλο. Το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα να ωραιοποιήσουμε τον εαυτό μας και τα χαρακτηριστικά μας που νιώθουμε ότι έχουν υποτιμηθεί ώστε να ανακτήσουμε τη δύναμή μας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που νιώθουμε ότι έχουμε πάθει εξάρτηση;

Η εξάρτηση από το ίντερνετ κατέχει, σύμφωνα με τους μελετητές, τα εξής χαρακτηριστικά:

  • ανοχή,
  • απόσυρση,
  • ισχυρή επιθυμία να ασχοληθείς με αυτό,
  • συγκρούσεις και υποτροπές

Η επιθυμία φαίνεται αντιστοιχεί στον εθισμό που προκαλείται από την συνήθεια του καπνίσματος και πιο συγκεκριμένα από την νικοτίνη.

Δείτε και αυτό Νέα μόδα στο κρεβάτι η θεραπεία Gestalt – Τι είναι