ξηρό δέρμα με φαγούρα τι δείχνει
- Διαφήμιση -

Αν έχεις κι εσύ ξηρό δέρμα και φαγούρα, ίσως πρόκειται για σημάδια που πρέπει να προσέξεις. Το σώμα σου, εκπέμπει SOS και καλό θα είναι, να μην το αγνοήσεις. Τι μπορείς να κάνεις όμως και τι μπορεί να κρύβεται από πίσω; Έχουμε μαζέψει μια λίστα ώστε να βοηθηθείς.

Θωράκισε το δέρμα σου με την σωστή φροντίδα. Σύμμαχοί σε αυτό θα γίνουν οι κατάλληλες κρέμες σώματος, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

- Διαφήμιση -

Μερικά tips για ξηρό δέρμα με φαγούρα:

Απέφυγε το ζεστό νερό!

Όσο και εάν θέλεις να αφεθείς σε μια απαλαυστική και χαλαρωτική “σάουνα” στο μπάνιο σου καλό θα ήταν να μην το κάνεις. Ο λόγος είναι απλός και δεν είναι άλλος από την αφυδάτωση που θα προκαλέσεις στο δέρμα σου. Γι’αυτό λοιπόν προτίμησε το χλιαρό νερό στο μπάνιο ή στο ντους σου.

Συστηματική φροντίδα

Μια φορά την εβδομάδα εφάρμοσε ένα απολεπιστικό σώματος που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σου αφήνοντάς το λείο και απαλό. Σημείωσε ότι, το απολεπιστικό είναι η ιδανική προετοιμασία για να απλώσεις στη συνέχεια-σε στεγνό δέρμα- την ενυδατική σου κρέμα και να απορροφηθεί τέλεια.

Πίνε νερό

Το νερό θα σε ενυδατώσει από μέσα προς τα έξω. Μην το ξεχνάς, γιατί τα αποτελέσματα δεν θα είναι καθόλου ωραία…

Τι μπορεί να δείχνει το ξηρό και σκασμένο δέρμα με φαγούρα

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το επίμονο ξηρό και σκασμένο δέρμα με φαγούρα, είναι κάθε άλλο παρά καλός οιονός. Ενδεικτικά μπορεί να σημαίνει κάτι από τα παρακάτω:

  • Ανεπάρκεια του σιδήρου, ψευδαργύρου και των βιταμινών του συμπλέγματος Β
  • Αφυδάτωση
  • Αλλεργική αντίδραση
  • Διαταραχές του θυρεοειδούς
  • Μόλυνση
  • Καρκίνωμα

Καλό είναι αν δεις ότι το πρόβλημα συνεχίζει και ας έχει βάλει άπειρες κρέμες, να επισκεφτείς ειδικό.

Δες και αυτό: Έχει γίνει θαμπή η επιδερμίδα σου από την κλεισούρα; Tips για να την τονώσεις