- Διαφήμιση -

Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου και μπορούν να αλλάξουν όλη την έκφρασή σου. Αξίζει λοιπόν να τα περιποιείσαι σωστά!

- Διαφήμιση -

Από τη Μαρία Μεϊντάνη

– Όρισε πού πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει κάθε φρύδι, με τη βοήθεια ενός μολυβιού. Έτσι θα ξέρεις πώς πρέπει να κινηθείς και δεν θα κάνεις “μοιραία” λαθάκια.

– Μην κάνεις το ατόπημα να στέκεσαι πολύ κοντά στον καθρέφτη όταν βγάζεις ή μακιγιάρεις τα φρύδια σου, καθώς έτσι δεν έχεις ρεαλιστική εικόνα και θα καταλήξεις με υπερβολικά… έκπληκτο ύφος.

cara_delevingne_backstage_at_leonard_ss_2013_paris_4a5r3oj8.sized

Τα πιο πυκνά, παχιά φρύδια έχουν επιστρέψει δυναμικά, δεν πρέπει όμως να τα αφήνεις απεριποίητα και messy. Φρόντιζε να αφαιρείς τακτικά τις τριχούλες που περισσεύουν –πάντα από το κάτω μέρος, ποτέ πάνω από αυτά– και χτένιζέ τα με ανοδική φορά προς τα έξω, ώστε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα.

Εάν είναι πιο αραιά και παρατηρείς κάποια κενά, “γέμισέ” τα με ένα μολύβι ή μια μάσκαρα φρυδιών στην ίδια ή ελάχιστα πιο ανοιχτή απόχρωση με απαλές και κοφτές κινήσεις, προκειμένου το αποτέλεσμα να δείχνει natural και όχι… ζωγραφισμένο.

– Αφού ολοκληρώσεις, πέρασε όλη την επιφάνεια με ένα τζελ φιξαρίσματος, ώστε να παραμείνουν σταθερά και καλοσχηματισμένα. Εναλλακτικά, την ίδια δουλειά κάνει και ελάχιστη ποσότητα λακ!

1256[1]
1. Μολύβι φρυδιών,
Eyebrow Pencil, Max Factor, €6,30

42981 eyebrow brush
2. Πινέλο φρυδιών,
Eyebrow Brush, Oriflame, €8

maybelline
3. Μάσκαρα φρυδιών, Brow Drama, Maybelline New York, €5,95

bobbibrown
4. Παλέτα φρυδιών, Brow Kit, Bobbi Brown, 48 (Attica)

tweezer5. Τσιμπιδάκι φρυδιών, €4,50 (Hondos Center)