καλοκαίρι 2020 κουρέματα τάσεις
- Διαφήμιση -

Κορίτσια, θέλω την ψυχραιμία σας γιατί το πιο «τζιζ» κούρεμα επέστρεψε για το καλοκαίρι 2020 και παρόλο που είναι hot trend, πάει σε ελάχιστες! Μάζεψα ωστόσο, μερικά tips ώστε να καταλάβετε αν σας ταιριάζει πριν το κάνετε και θρηνήσετε τσάμπα.

Οι κοντές κουπ επανακάμπουν και γίνονται το νέο hit της άνοιξης και όχι μόνο. Αν θέλεις, λοιπόν, μοντέρνο και ιδιαίτερο hair-look, που έχουν τιμήσει ουκ ολίγες celebrities, πρέπει να λάβεις υπόψην σου κάποια πράγματα.

- Διαφήμιση -

Σε ποιες πάνε τα κοντά μαλλιά

Καλό είναι οι γυναίκες που σκοπεύουν να πάρουν μια τέτοια απόφαση να παρατηρήσουν αν διαθέτουν γλυκά χαρακτηριστικά. Αν η απάντησή τους είναι «ναι», τότε βρίσκεστε σε καλό δρόμο. Παράλληλα, τα κοντά μαλλιά ταιριάζουν απόλυτα στις κοπέλες με επιβλητικό βλέμμα, λεπτά μάγουλα και μικρό μέτωπο. Επίσης, τα κοντά μαλλιά πάνε καλύτερα σε γυναίκες με ίσια μαλλιά, γιατί έτσι φορμάρονται πιο εύκολα.

Τέλος, έχε στο νου σου ότι σε γενικές γραμμές τα οβάλ πρόσωπα στηρίζουν όλα τα κουρέματα, στα στρογυυλά πάνε τα μακριά μαλλιά και σε τριγωνικά πάνε καλύτερα τα μακριά καρέ και όχι τα κουρέματα με κοντά μαλλιά. Επίσης, αν έχεις πολλά μαλλιά τότε με ένα κοντό κούρεμα θα φουντώσουν ακόμα παραπάνω οπότε είναι «όχι» από εμένα.

Τι να κάνεις αν έκοψες τα μαλλιά σου και το μετάνιωσες

Τα μαλλιά μακραίνουν από 1 μέχρι 2,5 εκατοστά κάθε μήνα, ανάλογα πάντα με τον οργανισμό. Τις περιόδους που θέλουμε να τα μακρύνουμε είναι σημαντικό από τη μια να τα βοηθήσουμε να μακρύνουν πιο γρήγορα και από την άλλη να προστατέψουμε τις άκρες ώστε να μην χρειαστούμε κομμωτήριο.

Επίσης, πριν αποφασίσετε ότι θα μακρύνετε τα μαλλιά σας το πιο σημαντικό είναι να κάνετε έναν γενικό εργαστηριακό έλεγχο.

Ζητήστε από τον γιατρό να ελέγξει:

  • Το σίδηρο και την φεριττίνη. Αυτά τα δυο στοιχεία ευθύνονται πολύ συχνά για πτώση των μαλλιών. Ακόμα και αν οι εξετάσεις δείχνουν ότι είναι οριακά σε καλά επίπεδα, τα μαλλιά μπορεί να συνεχίσουν να πέφτουν.
  • Την προλακτίνη.
  • Τις Ορμόνες του Θυρεοειδούς. Αν υπολειτουργεί ο αδένας και υπάρχει έλλειψη θυρεοειδών ορμονών, τα μαλλιά θα είναι άτονα ενώ αν υπερλειτουργεί, υπάρχει κίνδυνος τριχόπτωσης.
  • Τον αιματοκρίτη και την πίεση.
  • Στην συνέχεια, σειρά έχει η ενυδάτωση και η προστασία, διότι με καλά ρυθμισμένο οργανισμό τα μαλλιά χρειάζονται λίγη παραπάνω περιποίηση για να είναι και να παραμείνουν εκθαμβωτικά.

Δες και αυτό: Μήπως έχουν καεί τα μαλλιά σου και δεν το κατάλαβες; Πώς να τα επαναφέρεις