- Διαφήμιση -

Οι καλύτερες, αλλά και οι χειρότερες διατροφικές συνήθειες ξεκινούν από το σουπερµάρκετ. Για έναν κλασικό καταναλωτή τα φρούτα και τα λαχανικά καλύπτουν µόνο το 25% ενός καροτσιού ή καλαθιού. Ενώ στην πραγµατικότητα θα έπρεπε να είναι η διπλάσια ποσότητα.

Χώρισε το καρότσι

- Διαφήμιση -

Εκείνο που µπορείς να κάνεις είναι να χωρίσεις το καρότσι σου στα δύο. Έτσι θα θυµάσαι ότι το ½ όσων αγοράζεις πρέπει να είναι φρέσκα προϊόντα. Κάθε φορά που πας να βάλεις κάτι στο καρότσι σου, αναρωτήσου αν ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και των λαχανικών. Έτσι έχεις απαντήσει ο ίδιος στον εαυτό σου.

Υιοθέτησε τον κανόνα του µισού πιάτου
Αυτός είναι ο απλούστερος ίσως κανόνας για να βελτιώσει κανείς τις διατροφικές του συνήθειες. Γέµισε το µισό πιάτο σου µε υγιεινά φρούτα και λαχανικά και το υπόλοιπο πιάτο µε ότι θέλεις εσύ. Όπως για παράδειγµα πίτσα ή ζυµαρικά. Αυτό θα σε διευκολύνει και στο σουπερµάρκετ, αφού καθώς περνάει ο καιρός, θα τρως λιγότερα ανθυγιεινά φαγητά, ενώ παράλληλα δεν θα θέλεις ούτε να τα αγοράζεις.

Μάσα τσίχλα
Ένα από τα πράγµατα που σε κάνουν να γεµίζεις το καρότσι σου µε ανθυγιεινά τρόφιµα είναι η προσµονή της γεύσης τους. Δηλαδή µπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς τι γεύση έχουν και γιατί σου αρέσουν. Όµως αν κατά τη διάρκεια των αγορών σου µασάς µια τσίχλα, τότε η γεύση της µονοπωλεί το µυαλό σου και δεν το αφήνει να περιπλανηθεί εύκολα σε νέες γεύσεις. Είναι αρκετά δύσκολο να φανταστείς τι γεύση έχει µια σακούλα πατατάκια όταν µασάς µια τσίχλα µέντα, δεν νοµίζεις;