δίαιτα μόνο με υγρά

Σίγουρα θα έχετε ακούσει κι εσείς κάποια στιγμή στην ζωή σας για την δίαιτα μόνο με υγρά. Μπορεί να είναι ακραία, αλλά πρόκειται για δραστική λύση όταν θέλετε να χάσετε πόντους.

Εμείς, αναλύουμε τα υπέρ και τα κατά που έχουν όλες οι δίαιτες αυτού του είδους, ώστε να αποφασίσετε τελικά αν θα τις ακολουθήσετε ή αν όχι ενόψει καλοκαιριού.

Ποια φιλοσοφία ακολουθεί η δίαιτα μόνο με υγρά

Υποστηρίζει την κατανάλωση κυρίως τροφίμων που έχουν υδαρή μορφή όπως σούπες, χυμούς φρούτων και λαχανικών, αφεψήματα κ.α., ενώ αποτρέπει την κατανάλωση στερεών τροφίμων κατά την διάρκεια της ημέρας.

Οι δίαιτες αυτές πρέπει να εφαρμόζονται μόνο σε νοσοκομεία και στους κατάλληλους ασθενείς (π.χ. σε άτομα που θα υποβληθούν σε χειρουργείο).

Πλεονεκτήματα από την δίαιτα μόνο με υγρά

Απώλεια βάρους

Μειονεκτήματα

Αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης έλλειψης θρεπτικών συστατικών
Ζαλάδες, υπογλυκαιμίες, τριχόπτωση ή σιδηροπενία (λόγω μειωμένης πρόσληψης θερμίδων)
Προβλήματα στις κενώσεις (λόγω έλλειψης πρόσληψης φυτικών ινών)
Μείωση της μυϊκής μάζας (λόγω μειωμένης πρόσληψης πρωτεϊνών)
Σε ορισμένες μελέτες παρατηρήθηκε αύξηση του βάρους και του λίπους

Μια ενδεικτική δίαιτα μόνο με υγρά

Φάση 1 – Είσοδος στη δίαιτα

Η πρώτη φάση έχει διάρκεια 3 μέρες και είναι προαιρετική. Ο σκοπός της είναι να προετοιμάσει τον οργανισμό να συνηθίσει την κατά πολύ λιγότερη κατανάλωση φαγητού.

Ημέρα 1

Την πρώτη ημέρα της δίαιτας μπορεις να καταναλώσεις φρούτα και λαχανικά σε άφθονες ποσότητες.

Ημέρα 2

Πάλι δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα, και το μενού περιλαμβάνει βελουτέ σούπες λαχανικών και φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών.

Ημέρα 3

Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα καθώς θα πρέπει να καταναλώσεις μόνο φρέσκο χυμό πορτοκάλι και μάλιστα 2 λίτρα.

Φάση 2

Το πρόγραμμα της δίαιτας αυτό καθαυτό διαρκεί μέχρι 10 ημέρες, αν και έχεις τη δυνατότητα να τη συνεχίσεις για όσες ημέρες θέλεις μέχρι να καταφέρεις να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείς να καταναλώσεις μέχρι 1.000 θερμίδες, και το μενού περιλαμβάνει φυσικούς χυμούς λαχανικών ή φρούτων, βελουτέ σούπες λαχανικών, ροφήματα βοτάνων κι απαραιτήτως τουλάχιστον 8 ποτήρια της αποτοξινωτικής λεμονάδας.

Φάση 3 – Έξοδος από τη Δίαιτα

Η τρίτη φάση επιτελεί τον ίδιο σκοπό με την πρώτη, και χαρακτηρίζεται ως μεταβατική. Διαρκεί μέχρι 3 μέρες και προετοιμάζει τον οργανισμό να για την ομαλήν επανένταξη των στερεών τροφών στη διατροφή σου.

Ημέρα 1

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής ημέρας καταναλώνεις 2 λίτρα χυμό από φρέσκα πορτοκάλια.

Ημέρα 2

Σου δίνεται το ελεύθερο να καταναλώσεις απεριόριστες ποσότητες φρούτων και λαχανικών.

Ημέρα 3

Για ακόμα μία μέρα υπομένεις το μαρτύριο και μπορείς να καταναλώσεις χωρίς κανέναν περιορισμό στην ποσότητα βελουτέ σούπες λαχανικών, και φυσικούς χυμούς από φρούτα και λαχανικά.

Δες και αυτό: Η δίαιτα Sirtfood στηρίζεται στις σιρτουίνες – Αλλάζει όλο το σώμα