Ξηρά ξανθά μαλλιά τι να κάνω
- Διαφήμιση -

Αν τα ξανθά μαλλιά σου δεν είναι στα καλύτερά τους και δείχνουν ξηρά από τα ντεκαπάζ, η beuty editor του glittermag.gr, σου δίνει τα δικά της 3 SOS tips ώστε να τα επαναφέρεις άμεσα! Μέχρι το καλοκαίρι θα έχεις γίνει Ραπουνζέλ…

Σίγουρα τα ξανθά μαλλιά είναι εντυπωσιακά όμως για να παραμείνουν έτσι χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα. Δες, λοιπόν, πώς θα τα περιποιηθείς σωστά, διατηρώντας το λαμπερό αυτό ξανθό χρώμα ζωντανό, χωρίς να ξεθωριάσει!

- Διαφήμιση -

Στοχευμένη φροντίδα

Χρησιμοποίησε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης που εξουδετερώνουν τους αντιαισθητικούς κίτρινους και πορτοκαλί τόνους. Έτσι το υπέροχο ξανθό σου θα παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι την επόμενη βαφή.

SOS λύση

Επένδυσε σε ένα ξηρό σαμπουάν, που θα ενισχύσει το χρώμα των μαλλιών σου, φρεσκάροντάς τα σε χρόνο dt χωρίς λούσιμο. Επιπλέον θα τους χαρίσει μοναδικό όγκο και πυκνότητα.

Οι συμβουλές που μου έδωσε επαγγελματίας

  • Μην πιάνετε ποτέ τα μαλλιά σας αλογοουρά όταν είναι βρεγμένα. Τα λυμένα μαλλιά στεγνώνουν πιο γρήγορα. Επιπλέον, τα βρεγμένα μαλλιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα στην «κακή αντιμετώπιση». Ακόμα και ένα απλό κορδελάκι (λαστιχάκι μαλλιών) θα προκαλέσει ζημιά.
  • Ποτέ μην τρίβετε τα μαλλιά σας όταν τα σκουπίζετε με πετσέτα. Αντίθετα, πιέστε μια πετσέτα στο κεφάλι σας και τραβήξτε την αργά προς τα κάτω. Έτσι, το νερό απορροφάται και διατηρείται απαλό το στρώμα της πιτυρίδας.
  • Τα μεταλλικά τσιμπιδάκια (τσιμπιδάκια μαλλιών) ή τα λαστιχάκια που δεν έχουν υφασμάτινο κάλυμμα απαγορεύονται ρητά. Με την πάροδο του χρόνου, θα καταστρέψουν το στρώμα της πιτυρίδας και το αποτέλεσμα θα είναι εύθραυστα ή σπασμένα μαλλιά.
  • Αφήνετε τα μαλλιά σας λυμένα στο σπίτι: Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας. Αποφεύγετε τις αλογοουρές, τους κότσους ή τις πλεξούδες. Φορέστε μια στέκα (αποφύγετε τις πλαστικές στέκες) αν δε θέλετε να πέφτουν τα μαλλιά σας μέσα στο πρόσωπο.
  • Αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά όσο πιο συχνά γίνεται.
  • Όταν είναι δυνατό, ρυθμίστε το πιστολάκι στον κρύο αέρα. Αν πρέπει να το ρυθμίσετε στο ζεστό, κρατήστε το σε απόσταση τουλάχιστον15 εκατοστών από το κεφάλι σας.
  • Το χτένισμα με βούρτσες με φυσικές τρίχες χαρίζει την πιο όμορφη λάμψη. Οι βούρτσες με τις περισσότερες φυσικές τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό χαρίζουν την πιο όμορφη λάμψη.

Δες και αυτό: Τα μαλλιά σου φριζάρουν καθημερινά; Τότε κάνεις αυτό το λάθος