- Διαφήμιση -

Αισθάνεσαι δυσφορία σαν να έχεις φάει ένα τεράστιο γεύµα, ενώ στην πραγµατικότητα το µόνο που έφαγες ήταν µια σαλάτα; Πολλές φορές για το φούσκωµα ευθύνονται διάφορες άλλες αιτίες εκτός από το φαγητό. Αντιµετώπισέ τες και απόκτησε ξανά επίπεδη κοιλιά.
Φαντάσου να µην χρειαστεί να ξανακάνεις ποτέ δίαιτα. Να µην χρειάζεται να µετράς θερµίδες για εκείνο το σνακ που σου αρέσει και να το τρως ανενόχλητη σαν να µην συµβαίνει τίποτα. Ε, λοιπόν όλα αυτά µπορούν να γίνουν πράξη αν µάθεις κι εσύ πώς να µένεις αδύνατη ή όπως λένε οι ειδικοί στο εξωτερικό «slim by design».

Από την Έρρικα Λευθέρη

- Διαφήμιση -

Σίγουρα έχεις κι εσύ γνωρίσει εκείνες τις… τυχερές γυναίκες που δεν έχουν κάνει ποτέ τους δίαιτα, αλλά πάντα καταφέρνουν να κάνουν τους σωστούς διατροφικούς συνδυασµούς. Τώρα λοιπόν µπορείς κι εσύ να µπεις σε αυτή την κατηγορία. Αρκεί να παρατηρήσεις το πώς φέρονται εκείνοι οι άνθρωποι σε σχέση µε το φαγητό και τον τρόπο που τρώνε. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς για να πετύχεις τον στόχο σου, γιατί η προσπάθεια θα σε κουράσει, αφού σπαταλάς συνεχώς ενέργεια. Μερικές µικρές αλλαγές στο περιβάλλον σου, όπως το να χρησιµοποιείς µικρότερο πιάτο για το φαγητό σου, µπορεί να αλλάξει µια και καλή την στάση σου απέναντι στη διατροφή. Σίγουρα δεν µπορείς να αλλάξεις τα πάντα όµως µερικές στρατηγικές αλλαγές, σίγουρα αξίζουν τον κόπο.

Στο σπίτι:
Κρύψε το φαγητό
Εκείνες που αφήνουν σε κοινή θέα, στην κουζίνα, το κουτί µε τα µπισκότα ή τα πατατάκια, ζυγίζουν κατά µέσο όρο 4 κιλά παραπάνω απ’ ότι εκείνες που τα κρύβουν στα ντουλάπια. Επιπλέον εκείνες που αφήνουν τα δηµητριακά στον πάγκο της κουζίνας και µπορούν να τσιµπολογούν όποτε περνούν από εκεί, ζυγίζουν περίπου 8 κιλά περισσότερα από εκείνες που δεν τα έχουν στο οπτικό τους πεδίο. Αντίθετα όσες έχουν σε κοινή θέα ένα µπολ µε φρούτα, είναι 3 κιλά πιο αδύνατες από εκείνες που τα έχουν κρυµµένα.
Επίσης είναι 3 φορές πιο πιθανό να φας το πρώτο πράγµα που πέφτει στο οπτικό σου πεδίο. Οπότε κρύψε όποιο ανθυγιεινό ή παχυντικό φαγητό έχεις στην κουζίνα σου και τοποθέτησε σε εµφανή σηµεία υγιεινά τρόφιµα και φρούτα.

Κάνε την κουζίνα σου λιγότερο άνετη
Αν έχεις τηλεόραση, υπολογιστή ή άνετες καρέκλες στην κουζίνα σου, τότε αυτός ο χώρος γίνεται πιο ελκυστικός σε σένα. Το αποτέλεσµα είναι να θέλεις να περνάς αρκετές ώρες εκεί. Άλλαξε συνήθειες και πέρνα χρόνο στην κουζίνα µόνο για να προετοιµάσεις ένα γεύµα.

Ξανασκέψου τα πιάτα σου
Από το χρώµα του σερβίτσιου σου, µέχρι το µέγεθος, όλα έχουν τη σηµασία τους. Τα περισσότερα πιάτα φαγητού έχουν διάµετρο 28-30εκ., αν όµως τα αντικαταστήσεις µε µικρότερα, διαµέτρου 25 εκ., οι µερίδες σου αναγκαστικά θα µικρύνουν κατά 22%. Είναι ένα οπτικό τρικ που πάντα λειτουργεί. Το ίδιο συµβαίνει και µε το χρώµα του σερβίτσιου σου. Αν για παράδειγµα τα πιάτα σου είναι σε κόκκινες αποχρώσεις και σερβίρεις µακαρόνια µε κόκκινη σάλτσα, τα όρια του φαγητού δεν είναι ευδιάκριτα. Με αποτέλεσµα να φας µεγαλύτερη µερίδα κι ας µην το καταλαβαίνεις. Το µυστικό είναι να µην ταιριάζει ποτέ χρωµατικά το φαγητό σου µε το πιάτο. Έτσι θα σερβίρεις κατά µέσο όρο 18% λιγότερο φαγητό.