πλαστική στην κοιλιά κόστος
- Διαφήμιση -

Η πλαστική στην κοιλιά μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα σου με όχι και τόσο απαγορευτικό κόστος. Η πλαστικός χειρουργός δρ. Γλυκερία Μάρτου εξηγεί πώς.

Οι πολλές αυξομειώσεις του βάρους σου και η εγκυμοσύνη είναι γνωστό ότι προκαλούν χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς. Κι ακόμη κι αν έχεις μπει στη διαδικασία να κάνεις διατροφή ή να ασκείσαι, ίσως να μην καταφέρεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά.

- Διαφήμιση -

Η κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση που μπορεί να το κάνει, καθώς συσφίγγει το δέρμα και τους κοιλιακούς μυς, εξασφαλίζοντας έτσι πιο σφριγηλή κοιλιά, ενώ βελτιώνει και την εμφάνιση του σώματός σου. Θα πρέπει, ωστόσο, να έχεις υπόψη σου ότι δεν αποτελεί μέθοδο μείωσης του σωματικού σου βάρους.

Όλα όσα θες να μάθεις για την πλαστική στην κοιλιά – Από το κόστος μέχρι τον πόνο

Οι σύγχρονες μέθοδοι για πλαστική στην κοιλιά

Η ολική – Είναι για σένα αν: έχεις χάσει μεγάλο βάρος ή υπάρχει έντονη παχυσαρκία.

Πώς γίνεται: Αν και η τομή είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τη μίνι, επειδή αφαιρείται πλεονάζον δέρμα και λίπος πάνω από τον αφαλό, ο γιατρός την κάνει χαμηλά, ώστε να μη φαίνεται όταν φοράς μαγιό ή εσώρουχο. Ο αφαλός μετατοπίζεται από τη φυσιολογική του θέση και επανατοποθετείται σε νέα, σύμφωνα με τις καινούριες αναλογίες της κοιλιάς. Αν το πρόβλημα είναι έντονο και ο βαθμός χαλάρωσης μεγάλος, η τομή καλύπτει όλη την περιφέρεια της μέσης, ώστε να συνδυαστεί η κοιλιοπλαστική με την ανόρθωση γλουτών.

Η μίνι πλαστική στην κοιλιά είναι για σένα αν: έχεις χάσει βάρος και υπάρχει χαλάρωση

Πώς γίνεται: Η μέθοδος αυτή μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση. Αφαιρούνται οι ιστοί της ηβικής περιοχής της κοιλιάς, χωρίς να γίνει αλλαγή της θέσης του αφαλού.

Η «The mommy makeover» – Η πιο δημοφιλής πλαστική στην κοιλιά

Είναι για σένα αν: έχεις ολοκληρώσει με τη μητρότητα.

Πώς γίνεται: Καθώς η κοιλιά και το στήθος είναι οι βασικές περιοχές που θέλουν να βελτιώσουν οι γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη, το mommy makeover, που συνδυάζει και τις αισθητικές επεμβάσεις στήθους (ανόρθωση, αύξηση, μείωση), αποτελεί την ιδανική επιλογή. Προϋπόθεση είναι να έχεις αποφασίσει να μην κάνεις άλλα παιδιά. Επίσης, μπορείς να τη συνδυάσεις με γυναικολογικές επεμβάσεις, όταν δεν υπάρχουν σχέδια για μελλοντική εγκυμοσύνη.

Ποιες δεν μπορούν να κάνουν κοιλιοπλαστική – Δεν μπορείς αν…

 • Είσαι καπνίστρια. Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την αιμάτωση και επούλωση των ουλών, επομένως σκόπιμη είναι η διακοπή του καπνίσματος 6-8 εβδομάδες πριν από την επέμβαση.
 • Έχεις διαγνωστεί με παθολογική παχυσαρκία. Αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. Η κοιλιοπλαστική αποτελεί το τελευταίο στάδιο για να ξαναβρεί το σώμα τη γραμμή του μετά τη χαλάρωση που αναπόφευκτα προκαλείται από την απώλεια πολλών κιλών.
 • Δεν έχεις τελειώσει με τη μητρότητα και θέλεις να γίνεις ξανά μαμά.
 • Το ιατρικό σου ιστορικό δεν επιτρέπει χειρουργείο.
 • Υπήρξαν προηγούμενες επεμβάσεις από τις οποίες έμειναν ουλές, καθώς σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος μειωμένης αιμάτωσης της περιοχής.

Τι κάνει ο πλαστικός

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, ο πλαστικός χειρουργός θα πάρει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό. Θα εκτιμήσει το μέγεθος της χαλάρωσης, το λίπος που πρέπει να αφαιρεθεί, τη διάσταση των κοιλιακών μυών, την ύπαρξη ραγάδων, ουλών, κήλης, ή την πιθανή ανάγκη για συνδυασμό της κοιλιοπλαστικής με λιποαναρρόφηση.

Επίσης, σκόπιμο είναι να σου εξηγήσει με ειλικρίνεια όλη την εικόνα της επέμβασης: τις τομές, την αποθεραπεία, τις προφυλάξεις μετά το χειρουργείο, τις πιθανές επιπλοκές και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν, το αν θα χρειαστεί παραμονή στο νοσοκομείο και για πόσο. Επίσης, έχε υπόψη σου ότι πάντα πρέπει να λαμβάνονται προεγχειρητικές φωτογραφίες.

Οι πιθανές επιπλοκές

 • αιμάτωμα
 • ύγρωμα (συγκέντρωση υγρού κάτω από το δέρμα)
 • μόλυνση
 • καθυστερημένη επούλωση
 • αλλαγή αισθητικότητας
 • ασυμμετρία
 • υπερτροφικές ουλές
 • νέκρωση δέρματος, λίπους ή και αφαλού

Οι πιθανότητες για επιπλοκές είναι μικρές όταν λαμβάνονται υπόψη οι ατομικοί παράγοντες κινδύνου και παίρνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις. Γενικώς είναι μια ασφαλής επέμβαση όταν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες.

Η όλη διαδικασία της πλαστικής στην κοιλιά

Η επέμβαση πρέπει να πραγματοποιείται σε διαπιστευμένο νοσοκομείο από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό και με γενική αναισθησία. Θα πρέπει να προηγηθεί προεγχειρητικός ιατρικός έλεγχος. Διαρκεί 2-3 ώρες, χρόνος που αυξάνεται όταν συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις.

Θα χρειαστεί να παραμείνεις στο νοσοκομείο μία βραδιά, ενώ μπορείς να επιστρέψεις σπίτι την επόμενη ημέρα. Το περπάτημα και η σταδιακή επιστροφή στις πιο ήπιες καθημερινές δραστηριότητες είναι απαραίτητα από την πρώτη ημέρα, για να μειωθεί και η πιθανότητα θρομβοεμβολικών επεισοδίων. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και υπάρχουν παροχετεύσεις (σωληνάκια), συνήθως δύο, οι οποίες αφαιρούνται μερικές ημέρες μετά την επέμβαση και στοχεύουν να μειώσουν τη δημιουργία σερώματος (συλλογή όγκου, π.χ., υγρών).

Είναι σημαντικό προτού φύγεις από το νοσοκομείο να σου δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες για το χρονικό διάστημα που θα φορέσεις τη ζώνη ή τον κορσέ, τα φάρμακα που μπορείς να λάβεις –όπως αναλγητικά ή αντιβίωση–, αλλά και τα σημάδια που μπορεί να σε προειδοποιήσουν για επιπλοκές.

Μετά την επέμβαση

Θα χρειαστεί να φορέσεις ελαστική ζώνη και στην περίπτωση που έχει γίνει λιποαναρρόφηση ειδικό κορσέ, ο οποίος συμβάλλει στη μείωση της συγκέντρωσης υγρού ή του οιδήματος, ενώ ενισχύει το κοιλιακό τοίχωμα. Θα έχεις μια αίσθηση τάσης, ότι σε «τραβάει» δηλαδή, λόγω της συρραφής μυών, αλλά αυτή εξαφανίζεται σε μερικές μέρες.

Πρέπει επίσης να κλείσεις συγκεκριμένη ημερομηνία ραντεβού με το γιατρό του, συνήθως 2-3 μέρες μετά. Ανάλογα με την επέμβαση, μπορεί να χρειαστεί να παραμείνεις στο σπίτι σου τις πρώτες 10-15 μέρες, ενώ δεν θα μπορείς να σηκώσεις βάρος ή να οδηγήσεις. Σταδιακά θα αυξάνεις το επίπεδο δραστηριότητας τις επόμενες 4 εβδομάδες. Η συνολική αποθεραπεία μετά το χειρουργείο διαρκεί 6 εβδομάδες.

Το κόστος για την πλαστική στην κοιλιά

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τα έξοδα νοσηλείας του νοσοκομείου, την αμοιβή του χειρουργού, αν χρειάζεται λιποαναρρόφηση, αλλά και το αν θα συνδυαστεί με άλλη επέμβαση. Έτσι η τιμή κυμαίνεται από €3.500-€6.500.

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τον τρόπο ζωής που ακολουθείς, π.χ., ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, αλλά και η διατήρηση του βάρους σου.

Δες και αυτό: Πλαστική χωρίς χειρουργείο: 4 θεραπείες που οι stars… ορκίζονται

Ευχαριστούμε τη Γλυκερία Μάρτου, MD, MSc, FRCS (Καναδάς), Fellow of EBOPRAS, Πρόεδρο αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Λωτός”-Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση και Υποστήριξη για την Αποκατάσταση Μαστού.