βιταμίνες μαλλιά δέρμα
- Διαφήμιση -

Αισθάνεσαι διαρκώς ατονία και κόπωση; Εάν ναι, τότε το δέρμα και τα μαλλιά σου χρειάζονται βιταμίνες! Εμπλούτισε τη διατροφή σου με ένα από τα παρακάτω συμπληρώματα που θα δώσουν στον οργανισμό σου άμεση τόνωση για να αντεπεξέλθεις ακόμη και στο πιο απαιτητικό πρόγραμμα.

Δώσε βάση ωστόσο στο τι βιταμίνες θα επιλέξεις, γιατί η κάθε μια εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό, επομένως αν επιλέξεις με λανθασμένα κριτήρια τότε σίγουρα δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

- Διαφήμιση -

Τι βιταμίνες να πάρεις για μαλλιά, δέρμα αλλά και τόνωση εκ των έσω

  • Για έξτρα ενέργεια – Υγρό πόσιμο κολλαγόνου, που, μεταξύ άλλων, μειώνει την κούραση
  • Για τόνωση γενικη – Πολυβιταμίνη με ρόδι και τζίνσενγκ
  • Για γενικότερη βελτίωση της υγείας σου – Συμπλήρωμα διατροφής με συνένζυμο Q10 για ενισχυμένη ενέργεια
  • Πεσμένη διάθεση; Συμπλήρωμα διατροφής για τόνωση
  • Θέλεις μια για όλα; Φόρμουλα γρήγορης απορρόφησης, Βιτανίνη C
  • Αν δεν σου αρέσει η γεύση από τα… φάρμακα; Υπάρχει σιρόπι υγείας και ομορφιάς με άρωμα ανανά για ευεξία,
  • Αν θέλεις κάτι με φυσικά εκχυλίσματα, πρέπει να το ζητήσεις συγκεκριμένα από τον φαρμακοποιό σου
  • Αν θέλεις κάτι για τα μαλλιά και τα νύχια – Η βιταμίνη B6 συμβάλλει στην παραγωγή της παραγωγή κυστεΐνης, συστατικού της κερατίνης, ενώ η βιταμίνη Β8 και ο ψευδάργυρος ενισχύουν την ομορφιά και την ποιότητα των μαλλιών.
  • Αν θέλεις κάτι για λαμπερή επιδερμίδα – Η βιταμίνη Ε έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μπορεί να είναι χρήσιμη στη διατήρηση της καλής υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος, στην προστασία από τοξικούς παράγοντες του περιβάλλοντος, στην προαγωγή της ελαστικότητας της επιδερμίδας και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ποιες τροφές είναι από μόνες τους φουλ στο κολλαγόνο και τις βιταμίνες

To κολλαγόνο, όπως και οι υπόλοιπες πρωτεΐνες, συντίθεται από 20 δομικά στοιχεία, τα αμινοξέα. Κάποια από αυτά ονομάζονται απαραίτητα, γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει και πρέπει να τα πάρει από τη διατροφή. Το 60% του κολλαγόνου αποτελείται από τέσσερα αμινοξέα, τη γλυκίνη, την προλίνη, την αλανίνη και την υδροξυπρολίνη. Αυτά τα τέσσερα αμινοξέα μπορούν να συντεθούν από το σώμα σου αν λαμβάνεις ικανοποιητική ποσότητα πρωτεϊνών. Οι πρωτεΐνες υπάρχουν κυρίως στα ζωικά τρόφιμα. Μια μπριζόλα 85 γρ. σου παρέχει 23 γρ. πρωτεΐνη, εκ των οποίων τα 5 γρ. είναι κολλαγόνο.

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να κάνεις για να διατηρείς σε ικανοποιητικό επίπεδο την παραγωγή κολλαγόνου είναι να λαμβάνεις επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C. Ακόμα κι αν καταπιείς τα αμινοξέα όλου του πλανήτη, δεν θα μπορέσεις να παραγάγεις ούτε ένα μόριο κολλαγόνου αν δεν υπάρχει η βιταμίνη C στο σώμα σου. Πριν από δύο αιώνες, οι ναύτες των πλοίων που έκαναν μακρινά ταξίδια κινδύνευαν από μια τρομερή ασθένεια, το σκορβούτο. Η ασθένεια αυτή είναι η διάλυση του σώματος λόγω παντελούς έλλειψης βιταμίνης C. Αυτός ήταν ο λόγος που, όταν ανακαλύφθηκε η βιταμίνη C, ονομάστηκε ασκορβικό οξύ, που σημαίνει ότι καταπολεμά το σκορβούτο. Χωρίς τη βιταμίνη C, το σώμα δεν μπορεί να παράγει κολλαγόνο και αρχίζει κυριολεκτικά να διαλύεται. Βιταμίνη C θα βρεις σε πιπεριές, πορτοκάλι και λεμόνι!

Η βιταμίνη Ε υπάρχει κυρίως στα φυτικά έλαια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα όσπρια. Η ημερήσια πρόσληψή της διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα. Μπορεί να κυμαίνεται από 8-10 mg (π.χ. Ισλανδία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία) έως 20-25 mg (π.χ. Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία). Ως ένα σημείο, οι διαφορές αυτές οφείλονται στο έλαια που χρησιμοποιούνται στη διατροφή.

Δες και αυτό: Καθαρισμός προσώπου: 3 σημεία κλειδί για να τον κάνεις σωστά