μαύροι κύκλοι τι να κάνεις για να φύγουν
- Διαφήμιση -

Αν λόγω εγκλεισμού κοιμάσαι αρκετά, αλλά παρόλα αυτά οι μαύροι κύκλοι κάνουν «πάρτι», με αυτό το tip καθάρισες αφού θα πεις αντίο μια και καλή! Βήμα – βήμα το τι πρέπει να κάνεις…

Το μυστικό για ένα φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα απαλλαγμένο από μαύρους κύκλους και σακούλες κρύβεται στη σωστή φροντίδα. Μην αμελείς λοιπόν να χρησιμοποιείς καθημερινά μια κρέμα ματιών, που θα δώσει στο βλέμμα σου ζωντάνια και φωτεινότητα.

- Διαφήμιση -

Να θυμάσαι ότι η κρέμα ματιών είναι παραπάνω από απαραίτητη: Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται ειδική φροντίδα με την κατάλληλη κρέμα, που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Διάβασε εδώ πώς να την απλώνεις σωστά

Γιατί έχεις μαύρους κύκλους

Με τον όρο “μαύροι κύκλοι” περιγράφεται η υπερμελάγχρωση ( με τη μορφή κηλίδων και πλακών ) που μπορεί να παρουσιαστεί γύρω από τα μάτια, προσδίδοντας στην περιοφθαλμική χώρα ταλαιπωρημένη εμφάνιση. Οι μαύροι κύκλοι επηρεάζουν όλες τις ηλικίες, έχουν μεγαλύτερη προτίμηση στις γυναίκες και παρουσιάζουν ποικίλη αιτιοπαθογένεια.

Οι τρεις πιο πιθανοί είναι: γενετικοί (κληρονόμηση ενός τύπου δέρματος που είναι επιρρεπές στη δημιουργία τέτοιων σχηματισμών), κατακράτηση υγρών (προκαλεί πρήξιμο, το οποίο μπορεί να κάνει ορατές τις σκιές) και η γήρανση (το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει και χαλαρώνει).

Τα βλέφαρα είναι οι λεπτότερες και μαλακότερες περιοχές του δέρματος. Το κανονικό δέρμα έχει πάχος περίπου 2 χιλιοστά, ενώ το δέρμα των βλεφάρων μόνο 0,5 χιλιοστά. Το πρήξιμο των βλεφάρων είναι ένα πρόβλημα με διάφορες αιτίες -ακόμα και η ευσυγκινησία μας παίζει ρόλο- αλλά και αρκετούς τρόπους αντιμετώπισης. Αντίθετα, το πρήξιμο και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, που κάνουν την εμφάνισή τους σε μεγαλύτερες ηλικίες, είναι από τα προβλήματα που απαιτούν δραστικότερες λύσεις.

Το tip για να γίνουν παρελθόν οι μαύροι κύκλοι

Για να καταπολεμήσεις τα ανεπιθύμητα πρηξίματα κάτω από τα μάτια δημιούργησε τη δική σου σπιτική συνταγή: Θα χρειαστείς 2 φακελάκια χρησιμοποιημένο πράσινο τσάι, που θα αφήσεις για λίγο στο ψυγείο. Μόλις κρυώσουν αρκετά, εφάρμοσέ τα πάνω στα μάτια σου για περίπου 10-15 λεπτά. Αμέσως θα δεις ορατή διαφορά, καθώς θα υποχωρήσουν τυχόν οιδήματα και το βλέμμα σου θα δείχνει πιο ξεκούραστο!