- Διαφήμιση -

Έχεις ακούσει για το συναισθηµατικό φαγητό; Αν δεν το έχεις ακούσει, το έχεις σίγουρα ζήσει! ∆εν απάντησε στο μήνυμά σου. Να του στείλεις κι άλλο ή να φας καλύτερα μια σοκολάτα; Πάλι σου φώναξε ο διευθυντής σου! Να τον βρίσεις ή να πνίξεις τα νεύρα σου µέσα σε ένα σακουλάκι πατατάκια; Η ζυγαριά… δεν κατέβηκε, αν και δεν έφαγες τίποτα όλο το Σαββατοκύριακο. Φευ! Σου αξίζει ένα παγωτό! Η σκληρή αλήθεια είναι ότι το µόνο που θα συµβεί αν αντιδράς έτσι κάθε φορά που απογοητεύεσαι, είναι να µην µπαίνεις στο περσινό σορτσάκι σου.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

«Η πολύωρη νηστεία θα σε οδηγήσει άµεσα σε κάποια έτοιµη και θερµιδογόνο τροφή, όπως είναι τα γλυκά, ώστε να λάβεις γρήγορα και εύκολα την ενέργεια που χρειάζεσαι», τονίζει η κ. Παπαγεωργίου.

- Διαφήμιση -
Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΚ∆ΟΧΗ ΜΙΑΣ ΓΛΥΚΙΑΣ ΄Η ΛΙΠΑΡΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

«Πόνταρε σε ένα γιαούρτι χαµηλό σε λιπαρά µε µέλι ή σε γλυκό του κουταλιού, σε µια κρέπα από ασπράδια αυγού και βρόµη µε µέλι και κανέλα. Αν θέλεις κάτι αλµυρό, φτιάξε µια σπιτική πίτσα µε πίτα από σουβλάκι, τυρί κίτρινο χαµηλό σε λιπαρά και τριµµένη ντοµάτα. Έτσι καλύπτεις την ανάγκη σου χωρίς να κινδυνεύεις να υπερβείς το ηµερήσιο όριο θερµίδων».

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η επιθυµία µας για το comfort food µοιάζει µε ένα κύµα του surf. Έρχεται επιθετικά, κορυφώνεται και φεύγει. Όλο αυτό κρατάει γύρω στα 10’. Σκέψου τι άλλο θα ήθελες να κάνεις εκείνη την ώρα. Τι θα σε ευχαριστούσε. Είναι σηµαντικό να ξεχαστείς. Αυτό µπορεί να περιλαµβάνει από το να ακούσεις µουσική, να παίξεις µε το παιδί σου µέχρι να συµµετάσχεις σε µια οµάδα µε κοινά ενδιαφέροντα».

ΑΣΚΗΣΗ

«Η αερόβια γυµναστική έχει αγχολυτική δράση και µειώνει την όρεξη. Προτίµησε τα οµαδικά αθλήµατα για να γνωρίσεις νέους φίλους και να µην βαρεθείς».