DIY άρωμα σώματος πώς να το φτιάξεις
- Διαφήμιση -

Μπορεί να μένουμε σπίτι λόγω του ιού, όμως θέλουμε να είμαστε περιποιημένες και κομψές! Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να κάνεις μόνη σου άρωμα σώματος με υλικά από το σπίτι σου; Το απόλυτο DIY είναι εδώ και είμαστε σίγουρες πως θα το λατρέψεις.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και σου έχουμε μαζέψει 3 τρόπους για να το πετύχεις, ώστε να διαλέξεις εσύ εκείνον που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου. Χρειάζεται υπομονή αλλά σίγουρα δεν θα σου πάρει περισσότερο από μισή ώρα!

- Διαφήμιση -

Οι τρόποι για να κάνεις μόνη σου άρωμα σώματος σε DIY

1ος τρόπος

Μαζέψτε σε ένα καλάθι αγαπημένα μυρωδικά, όπως λεβάντα ή δενδρολίβανο και αλέστε τα μέσα σε ένα γουδί. Προσθέστε 11 σταγόνες νερό βρύσης και συμπληρώστε με 3 κουταλιές λευκού ποτού ή οινοπνεύματος. Σουρώστε το μείγμα και βάλτε το σε ένα δοχείο ψεκασμού. Κλείστε και ανακινήστε καλά. Φροντίστε να είναι σε δροσερό και σκιερό για μια εβδομάδα, ανακινώντας το καλά, κάθε δύο ημέρες.

2ος τρόπος

Κόψτε μερικά λουλούδια από το κήπο σας ή τις γλάστρες σας της αρεσκείας σας. Εμείς σας προτείνουμε το γιασεμί η μυρωδιά του είναι μοναδική. Γεμίστε ένα δοχείο με αιθέρια αλλά άοσμα έλαια και βεβαιωθείτε ότι το μπουκάλι που χρησιμοποιείτε έχει σφιχτό καπάκι. Καθαρίστε τα λουλούδια σας από τα κοτσάνια και με γρήγορες κινήσεις τοποθετήστε τα μέσα στο μπουκάλι. Κλείστε το καπάκι όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Αφήστε σε δροσερό μέρος για τρεις εβδομάδες και τοποθετήστε το μετά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, αν σας είναι πιο εύχρηστο.

3ος τρόπος

Αγοράστε ένα υγρό σαπούνι με άρωμα της αρεσκείας σας. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό αλλά αφήστε ένα μικρό χώρο στην κορυφή. Με την αντλία σαπουνιού ρίξτε λίγο σαπούνι μέσα στο μπουκάλι ψεκασμού. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινήστε καλά! Η κορυφή του μπουκαλιού θα γεμίσει με λευκές φυσαλίδες, αλλά το άρωμα θα είναι έτοιμο για ψέκασμα!

κηπουρική οφέλη για την υγεία μας

Τα πιο δημοφιλή λουλούδια και φυτά για να φτιάξεις το άρωμα σου

Γαρδένια

Η γαρδένια με το διπλό άνθος προέρχεται από την νότια Κίνα, ενώ η Gardenia Thunbergia, που έχει ενιαία πέταλα κατάγεται από τη Νότια Αφρική. Οι γαρδένιες είναι πολύ δημοφιλείς κατά την προετοιμασία ενός γάμου, ενώ δημιουργούν πολύ εντυπωσιακό εφέ όταν επιπλέουν στο νερό.

Τριαντάφυλλο


Διαχρονικά όμορφα, τα τριαντάφυλλα προέρχονται από την εύφορη γη μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη στη Μέση Ανατολή. Στις μέρες μας, τα τριαντάφυλλα κυκλοφορούν σε πολλά σχήματα, μεγέθη και χρώματα, σαν αποτέλεσμα ανθρωπίνων παρεμβάσεων εξαιτίας της μεγάλης απήχησης που είχαν πάντα στο κοινό τους.

Βανίλια

Η Βανίλια ή Βανίλα είναι γένος Αγγειόσπερμων Μονοκότυλων φυτών, που ανήκει στην τάξη Γύνανδρα, οικογένεια Ορχιδίδες (Orchidaceae) και είναι κοινά γνωστό ως Βανίλλη. Περιλαμβάνει 90 περίπου είδη αναρριχητικών φυτών, ιθαγενή των τροπικών περιοχών. Βανίλια επίσης ονομάζεται και η αρωματική ουσία που εξάγεται από τους καρπούς ορισμένων από τα είδη της.

Καρύδα

Η καρύδα είναι ο καρπός του φυτού κοκοφοίνικα (Cocos nucifera) που είναι μέλος της οικογένειας των Φοινικοειδών. Είναι το μόνο αποδεκτό είδος στο γένος Cocos. Ο όρος καρύδα μπορεί να αναφέρεται σε ολόκληρο το φυτό (κοκοφοίνικας), τον σπόρο ή τον καρπό, ο οποίος βοτανολογικά είναι δρύπη και όχι κάρυο. Ο όρος προέρχεται από την πορτογαλική και ισπανική λέξη coco, του 16oυ αιώνα, που σημαίνει «κεφάλι» ή «κρανίο» από τις τρεις εγκοπές στο κέλυφος της καρύδας που μοιάζουν με χαρακτηριστικά προσώπου.

Δες και αυτό: Ξέμεινες από κρέμα σώματος; Αυτό το DIY με υλικά από το σπίτι θα σε σώσει