μακιγιάζ μύθοι
- Διαφήμιση -

Είναι γεγονός! Εμείς οι γυναίκες μιλάμε πολύ, και συχνά ανταλλάσσουμε μύθους, οι οποίοι λέγονται τόσο συχνά, ώστε να καταλήγουν να γίνονται πιστευτοί. Στο glittermag.gr, βρήκαμε τους πιο συχνούς μύθους γύρω από το μακιγιάζ ώστε να μην σε δυσκολέψουν ξανά.

Ξέχνα τις δυσνόητες οδηγίες και προσδιόρισε καλύτερα τι χρειάζεται το δικό σου πρόσωπο. Αν βρεις τη σωστή για σένα υφή και τον τόνο µε τη βοήθεια των ειδικών, θα έχεις θέσει τη σωστή «βάση» για ένα τέλειο µακιγιάζ.

- Διαφήμιση -

Οι πιο συχνοί μύθοι γύρω από το μακιγιάζ και η αλήθεια

Μύθος: Υπάρχει µόνο ένα ιδανικό foundation για σένα.

Αλήθεια: Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις που µπορείς να δοκιµάσεις. Για ένα γρήγορο και ασφαλές αποτέλεσµα καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον από τους συµβούλους οµορφιάς που είναι διαθέσιµοι. Μην ψάχνεις µόνη σου.

Μύθος: Αν έχεις λιπαρή επιδερµίδα δεν χρειάζεσαι ενυδατική.

Αλήθεια: Είναι απαραίτητο το primer ή η ενυδατική πριν το make up καθώς αποτελούν τη βάση της βάσης! Αν είναι ηµέρα, είναι απαραίτητη και η αντηλιακή, είτε µόνη της ή ενσωµατωµένη στην ενυδατική σου.

Μύθος: Η πούδρα είναι περιττή.

Αλήθεια: Όποιο είδος make up κι αν χρησιµοποιείς είναι από µόνο του λιπαρό. Γι’ αυτό η πούδρα είναι απαραίτητη. Μπορείς να την απλώσεις µε το ειδικό πινέλο πούδρας για πιο ανάλαφρο αποτέλεσµα ή µε το powder puff.

Μύθος: Το κονσίλερ πρέπει να είναι ίδια απόχρωση µε το make up.

Αλήθεια: Η απόχρωση πρέπει να ταιριάζει µε το δέρµα σου, αλλά να είναι έναν µε δύο τόνους ανοιχτότερη από το makeup. Προσοχή στην υφή και την πυκνότητα. Το κονσίλερ πρέπει να είναι ρευστό και να απλώνεται εύκολα.

Μύθος: Όσο πιο καλυπτικό είναι το make up τόσο καλύτερα.

Αλήθεια: Αν δεν έχεις προβλήµατα έντονων δυσχρωµιών στο πρόσωπό σου, καλό θα είναι να µη χρησιµοποιείς πολύ καλυπτικά make up σε καθηµερινή βάση γιατί θα δείχνει η επιδερµίδα σου κουρασµένη και βαριά.

Μύθος: Τσέκαρε αν η απόχρωση είναι σωστή στο εσωτερικό της παλάµης.

Αλήθεια: Το ιδανικό σηµείο για να δοκιµάσεις ένα make up είναι στην περιοχή δεξιά ή αριστερά του σαγονιού και στο λαιµό φυσικά σε καθαρή επιδερµίδα. Έλεγξε το αποτέλεσµα στο φως της ηµέρας.

Μύθος: Η µπρονζέ πούδρα χρειάζεται µόνο το καλοκαίρι.

Αλήθεια: Χρησιµοποίησέ τη όλες τις εποχές για να προσθέσεις γοητεία και λαµπερές σκιές στο πρόσωπό σου. Βάλε µια ιδέα και στη µύτη, τα µάγουλα, τον λαιµό και το µέτωπο.

Τα είδη make up

  • Υπάρχουν υγρά make up ελαφριάς, µέτριας και υψηλής κάλυψης. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερµίδας. Αν το δέρµα σου είναι λιπαρό προτίµησε «oil-free», «oil-control» ή «mattifying». Αν είναι ξηρό θα πρέπει να περιέχει ενυδατικούς παράγοντες «hydrating» ή «moisture-rich».
  • Σε µορφή στικ που προσφέρουν µεγαλύτερη δυνατότητα κάλυψης και ενδείκνυνται για µεικτές και λιπαρές επιδερµίδες. Είναι το πιο καλυπτικό αλλά και το πιο «βαρύ» προϊόν. Ιδανικό κυρίως για τηλεοπτικές εµφανίσεις και φωτογραφίσεις.
  • Κρεµόπουδρα και compact make up µε τελείωµα πούδρας. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρµατος και ιδιαίτερα στα λιπαρά. Μέτρια κάλυψη.
  • Mousse Foundation: Είναι πιο ελαφρύ από το υγρό makeup και δίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσµα στην επιδερµίδα. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρµατος, ιδιαίτερα για ξηρές ή ώριµες επιδερµίδες. Το αποτέλεσµά του είναι ελαφρύ.

Δες και αυτό: Καλοκαιρινό μακιγιάζ για καστανά μάτια – Για πρωί και βράδυ