δίαιτα του μπισκότου
- Διαφήμιση -

Έχεις ακούσει για την δίαιτα του μπισκότου; Όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι κάτι παραπάνω από απολαυστική! Διαβάστε αναλυτικά τι είναι, τα υπέρ και τα κατά της.

Ο Πάρης Παπαχρήστος,Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.Συγγραφέας & Ιδρυτής του medNutrition.gr μας δίνει τα φώτα του. Αν έχετε γερό στομάχι… δοκιμάστε την.

- Διαφήμιση -

Τι είναι η δίαιτα του μπισκότου

Η δίαιτα αυτή βασίζεται στην κατανάλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας 9 συνολικά μπισκότων (1-2 μπισκότα κάθε 2 ώρες) χαμηλών θερμίδων, διατηρώντας έτσι την όρεξη και τη θερμιδική πρόσληψη σε χαμηλά επίπεδα. Τα μπισκότα αυτά δημιουργούνται βάση ειδικής συνταγής «ελέγχου της πείνας». Αποτελούνται από μίγματα αμινοξέων, τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, και φυτικών ινών. Συστήνεται η κατανάλωση 500-700 θερμίδες ημερησίως.

Οι ποικιλίες μπισκότων περιλαμβάνουν πλιγούρι βρώμης με κανέλα, σοκολάτα μπράουνις και γκρανόλα σφενδάμου. Τέλος, σημαντική είναι η προσθήκη ενός σπιτικού βραδινού για αποφυγή της μονοτονίας.

Πλεονεκτήματα

  • Δεν χρειάζεται η δημιουργία γευμάτων, εύκολη κατανάλωση τροφής οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας
  • Απώλεια βάρους

Μειονεκτήματα

  • Επαναπρόσληψη βάρους
  • Έλλειψη σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες
  • Μονοτονία

Έχετε στο νου σας ότι οι φυτικές ίνες των προϊόντων ολικής άλεσης βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτοι! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν τα μπισκότα στην καθημερινή τους διατροφή ως μια πολύ καλή και υγιεινή λύση και μάλιστα ακόμα και σε περίοδο που κάνουν δίαιτα. Τα αποτελέσματα που καταγράφουν είναι θεαματικά. Στην αγορά υπάρχουν ακόμα και μπισκότα εμπλουτισμένα με ω3 λιπαρά αποτελούν πραγματικά ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό μιας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την υγεία της καρδιάς, χάρη στην αντιθρομβωτική τους δράση.

Δείτε και αυτό: Δίαιτα των 10 ημερών – Άμεσο αποτέλεσμα μέχρι να πεις «καραντίνα»