ρούχα για γραφείο τι να φορέσεις
- Διαφήμιση -

Μπορεί τώρα όλες σχεδόν να δουλεύουμε από το σπίτι, ή να είμαστε προσωρινά εκτός, αλλά έρχονται σίγουρα καλύτερες μέρες. Εμείς στο glittermag.gr κάναμε μια λίστα, με τα ρούχα που θα «λιώσουμε» όταν γυρίσουμε στο γραφείο μιας και είναι ξεκάθαρα στην hot list μας. Άλλωστε, σε πάνε χαλαρά από το πρωί μέχρι το βράδυ, και μετά θα μπορείς και πολύ εύκολα να πας για ένα ποτό με τις φίλες σου που τόσο θα σου έλειψε!

Και αν ετοιμάζεσαι να πας για συνέντευξη για δουλειά, είναι και για εκεί κατάλληλα, οπότε keep reading και θα μας θυμηθείς…

- Διαφήμιση -

Οι pencil φούστες και τα μεσάτα σακάκια, τα στενά πουκάμισα και οι oversized τσάντες δεν θα σε βοηθήσουν να προσληφθείς! Γιατί η επαγγελματική σου… αποκατάσταση πρέπει να ακολουθήσει τη μόδα – και τούμπαλιν!

THE NEW Business casual

To αντρικού τύπου κοστούμι αποτελεί διαχρονική αξία. Ωστόσο, μη μείνεις μόνο στην επιλογή… μπλε, μαύρο, γκρι. Κάνε ένα εντυπωσιακό color blocking ή φόρεσε ένα ροζ, γιατί όχι και ένα πορτοκαλί! Έτσι θα δηλώσεις αυτόματα πως είσαι δημιουργική, πέρα από τα στερεότυπα και ανοιχτή σε κάθε πρόκληση.

THE NEW Skirt + blouse

Αισθάνεσαι λίγο νευρική; Σίγουρα! Μη φοβάσαι, όμως, κι έτσι να ‘ναι, κανείς δεν θα το καταλάβει. Τα “φουσκωτά” μανίκια στο πουκάμισο κάνουν δήλωση… αυτοπεποίθησης και… εργασιομανίας. Αν, μάλιστα, το συνδυάσεις με μια midi φούστα με βολάν ή πτυχώσεις, τότε υπερτονίζεις την σταθερότητα του χαρακτήρα σου αλλά και τη διαλακτικότητα που σε διακρίνει.

THE NEW Shift dress

Αν νομίζεις πως το φόρεμα που θα βάλεις πρέπει να είναι “αυστηρό”, είσαι… ντεμοντέ! Και σίγουρα δεν θέλεις να σε εκλάβει έτσι και το… μελλοντικό αφεντικό σου! Οπότε βάλε ένα με “δυνατά” prints. Πέρα από όλα τα υπόλοιπα για τα οποία θα μείνεις αξέχαστη, η εικόνα των μοτίβων θα εντυπωθεί στην μνήμη του, κι εσύ επίσης. Καμιά άλλη. Νίκησες. Τέλος!

Ποια είναι όμως τα ρούχα που δεν πρέπει να φορέσεις στο γραφείο για κανένα λόγο;

Σε έρευνα που έγινε σε 2.000 Βρετανούς υπαλλήλους γραφείου (50% γυνάικες και 50% άνδρες) διαπιστώθηκε ότι το 9% των γυναικών είχαν σταλεί από το αφεντικό τους στο σπίτι για να αλλάξουν ρούχα που κρίθηκαν ακατάλληλα.

Το 28% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν αποσπάσει ανεπιθύμητα σχόλια σχετικά με την εμφάνισή τους.

Η έρευνα που έγινε από την TotalJobs.com διαπίστωσε επίσης ότι το 16% των γυναικών δήλωσε ότι ο προϊστάμενός τους τις είχε προειδοποιήσει να μην φορέσουν ξανά «αποκαλυπτικά» ρούχα, ενώ το 15% θεωρούσε ότι υπήρχε έλλειψη σαφήνειας στον χώρο εργασίας για τον ενδυματολογικό κώδικα.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν επίσης και στο τι οι ίδιοι θεωρούσαν εντελώς ακατάλληλο να φορεθεί σε χώρο εργασίας και τα πέντε πρώτα που ανέφεραν ήταν τα εξής:

  1. Σορτς (57%)
  2. Αθλητικές φόρμες (52%)
  3. Μπλουζάκια με σλόγκαν (48%)
  4. Καπέλα (46%)
  5. Σαγιονάρες (41%)

Δείτε και αυτό: Η τάση που αγαπήσαμε στα 70’s επιστρέφει για το καλοκαίρι 2020 – Απόλυτο must