- Διαφήμιση -

Νιώθεις πρησμένη όλη τη μέρα, κάθε μέρα… και αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Αρχικά, να σηκωθείς από το γραφείο και να ακολουθήσεις τα βήματα που σου προτείνει η διατροφολόγος.

• Να καταναλώνεις αρκετό νερό ημερησίως (6-8 ποτήρια), όχι όμως κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Η λήψη υγρών (νερό, χυμοί) ενυδατώνει τον οργανισμό, επιτρέπει την ανανέωση των κυτταρικών υγρών, διευκολύνοντας έτσι τον μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών που καθημερινά λαμβάνεις μέσω της διατροφής.

- Διαφήμιση -

• Να αποφεύγεις τα απλά σάκχαρα (π.χ. ζάχαρη, καραμέλες, μαρμελάδες, μπισκότα κ..λπ.). Η ζάχαρη που παίρνεις από τις τροφές απελευθερώνεται γρήγορα στο αίμα υπό τη μορφή γλυκόζης, με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεργλυκαιμία, ενώ μετά ακολουθεί απότομη
μείωση των επιπέδων της στο αίμα και έτσι πεινάς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατ’ επέκταση, η περισσότερη τροφή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση νατρίου και συνεπώς σε κατακρατήσεις.

• Να μειώσεις την πρόσληψη λιπαρών. Τα παχιά κράτα, οι κρέμες γάλακτος, τα αλλαντικά, τα ολόπαχα τυριά και γαλακτοκομικά περιέχουν κορεσμένα λίπη, τα οποία συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, και στην επιδείνωση της κυτταρίτιδας.

• Να καταναλώνεις άφθονα φρούτα και λαχανικά. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, βοηθούν να αποβάλλονται τα υγρά από το σώμα μας.

• Να μειώσεις τη χρήση αλατιού και συντηρητικών. Το αλάτι είναι γνωστό ότι προκαλεί κατακράτηση υγρών. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική προσθήκη του στο φαγητό. Τροφές που περιέχουν συντηρητικά, όπως οι κονσέρβες, τα πατατάκια, τα παστά, τα καπνιστά, θα πρέπει επίσης να μειωθούν. Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι έτοιμες τροφές περιέχουν υψηλή ποσότητα αλατιού.

• Να μειώσεις την κατανάλωση καφέ, η οποία αφυδατώνει τον οργανισμό.

• Να μειώσεις τα αλκοολούχα ποτά, τα οποία επίσης οδηγούν σε αφυδάτωση.