- Διαφήμιση -

Μη γυρίσεις την πλάτη σε ένα σοκολατάκι επειδή θεωρείς ότι έχει πολλές θερμίδες. Δες πώς μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Όλοι στα δύσκολα ψάχνουμε ένα γλυκό να πνίξουμε τον πόνο μας. Aμέσως μετά όμως νιώθουμε ενοχές. Η συνήθεια να τρως γλυκά όταν αισθάνεσαι πίεση αποδεικνύεται ότι βοηθάει πολύ. Από την πατρίδα της σοκολάτας, την Ελβετία, έρχεται η είδηση ότι αρκούν μόνο 40 γραμμάρια καθημερινά για δύο εβδομάδες ώστε να μειωθούν τα επίπεδα των ορμονών που ευθύνονται για το άγχος. Στις κακές σου μέρες λοιπόν, πήγαινε χωρίς ενοχές στο ψυγείο και απόλαυσε μία μαύρη σοκολάτα.

- Διαφήμιση -

ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΒΗΧΑ Η σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη που καταπολεμά τόσο τον οξύ όσο και τον χρόνιο βήχα. Οι Βρετανοί επιστήμονες έκαναν μια μελέτη στην οποία χορηγούσαν σε ασθενείς που είχαν επίμονο βήχα, ένα πλακάκι σοκολάτα πλούσια σε θεοβρωμίνη δύο φορές την ημέρα, για δεκατέσσερις ημέρες. Το 60% των ασθενών ανακουφίστηκαν από το βήχα με την κατανάλωση σοκολάτας. Αν λοιπόν δεν σου αρέσει η πικρή γεύση που έχει το σιρόπι για το βήχα, έχεις την πιο γλυκιά εναλλακτική λύση.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Υπήρχαν ενδείξεις ότι η σοκολάτα έχει καρδιαγγειακά οφέλη, όμως μια Σουηδική έρευνα έρχεται να τις επιβεβαιώσει. Πάνω από 31.000 γυναίκες έτρωγαν μία φορά την εβδομάδα, μία με δύο πλάκες μαύρη σοκολάτα επί 9 χρόνια και ο κίνδυνος να αρρωστήσουν από την καρδιά τους μειώθηκε κατά 1/3. Μια άλλη έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία έδειξε ότι ένα τετράγωνο κομμάτι μαύρης σοκολάτας σε ημερήσια βάση, ρίχνει την πίεση και μειώνει τον κίνδυνο για ανακοπή καρδιάς και εγκεφαλικού κατά 39%. Όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας των φλαβονοειδών, που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Η πιο μεγάλη έκπληξη είναι πως ο συνδυασμός σοκολάτας και άσκησης είναι θαυματουργός! Σε μια πρόσφατη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων βγήκε το συμπέρασμα πως η γυμναστική για τους υπέρβαρους είναι πιο αποτελεσματική σε συνδυασμό με μικρές ποσότητες σοκολάτας πλούσιας σε αντιοξειδωτικά.