- Διαφήμιση -

Το τελευταίο trend στη γυµναστική ήρθε για να µείνει, αφού είναι τόσο fun και διασκεδαστικό που σε κάνει να ξεχνάς τη λέξη «άσκηση». Το Αerial Fitness αποτελεί τη µέθοδο εκγύµνασης µε πανιά στον αέρα και εµείς βρεθήκαµε στο Studio Pilates by Georgia για να πάρουµε τις απαραίτητες πληροφορίες και να κρεµαστούµε για το καλό… της ψυχικής και της φυσικής µας κατάστασης!

Από τη Διονυσία Καλαποθαράκου, Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

- Διαφήμιση -

Αποτελεί την πιο hot τάση τη στιγµή που µιλάµε και όχι άδικα. Βρεθήκαµε λοιπόν στο Studio Pilates by Georgia και µάθαµε τα πάντα γι’ αυτήν τη γυµναστική… στον αέρα. «Πρόκειται για τις κλασικές ασκήσεις yoga, µε τη χρήση όµως πανιού, όπου ενδυναµώνουµε ξεχωριστά διάφορα µέρη του σώµατος. Βοηθά εξίσου στο άνοιγµα των τσάκρα, µε ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία µας, χωρίς εµείς να καταβάλλουµε µεγάλη προσπάθεια και να καταπονούµε το σώµα µας. Σαν αποτέλεσµα νιώθουµε τροµερή ευεξία, ζωντάνια, δύναµη και απελευθέρωση ενώ µας δίνει την αίσθηση ότι πετάµε, κάτι που δεν συναντάµε σε άλλη άσκηση» µας εξηγεί η Τζώρτζια Τσαµαδού.

_MG_6988

Το highlights της συγκεκριµένης µορφής γυµναστικής είναι η αναστροφή. «Είναι αυτό που αναζητούν οι περισσότερες γυναίκες, οι οποίες έχουν ανάγκη να ξεπιαστούν. Με το aerial fitness, οι µεσοσπονδύλιοι δίσκοι µακραίνουν, ξαναπαίρνουν τη σωστή απόσταση µεταξύ τους –την οποία χάνουµε συνήθως από τα χρόνια καθιστικής ζωής– και έτσι έχουµε καλύτερη στάση σώµατος και φαινόµαστε πιο ψηλές ενώ ουσιαστικά έχουµε αποκτήσει την ιδανική θέση που θα έπρεπε να έχει η σπονδυλική µας στήλη».

Γιατί όµως να επιλέξω το aerial fitness και όχι κάποιο πιο mainstream είδος γυµναστικής; «Γιατί συνδυάζει τα πάντα. Έχει π.χ. όλα τα plus της yoga αλλά µε πιο γρήγορα αποτελέσµατα, γιατί απαιτεί µεγαλύτερη συγκέντρωση, έλεγχο και ακρίβεια. Αν χαζεύεις ή δεν κάνεις κάτι σωστά, έχεις πέσει από το πανί. Το σώµα δηλαδή αναγκάζεται να δουλέψει περισσότερο», εξηγεί η Tζώρτζια. Όσο για τον διακαή πόθο κάθε γυναίκας να χάσει κιλά, και εδώ το aerial fitness βοηθά ιδιαιτέρως. Θα δεις πολύ γρήγορα σύσφιξη, γράµµωση και απώλεια πόντων ενώ µε µια ανάλογη, διατροφή θα έχεις σαφέστατα και µείωση βάρους.

_MG_6997

Πρόκειται για τον πιο fun τρόπο εκγύµνασης και µαζί του µπορούµε να πετάξουµε στα σύννεφα… ή έστω κάποιους πόντους πάνω από το δάπεδο του γυµναστηρίου. Αν σου πούνε, λοιπόν, ότι είσαι «για δέσιµο», γνέψε καταφατικά και κοίτα ψηλά!

Info:

Pilates by Georgia

Στ. Καραγιώργη Ι., Ν. Ηράκλειο

Τηλ. 210 2716892

www.pilatesbyg.com