- Διαφήμιση -

Καλές οι «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», καλά τα videoclips της Rihanna και όλα αυτά τα στερεότυπα σχετικά με το σεξ που «πρέπει» να κάνουμε αλλά… νισάφι πια! Είναι καιρός να ξαναμάθουμε και να αγαπήσουμε τα βασικά.

Η σεξουαλική ζωή των περισσότερων γυναικών δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με αυτά που έχουμε δει στις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Όπως δεν μοιάζει και με αυτό το «πρότυπο σεξουαλικής επαφής» με το οποίο καθημερινά και αναπόφευκτα ερχόμαστε σε επαφή. Διότι, πλέον, δεν είναι μόνο το καθαρό, αυθεντικό, κλασικό πορνό που καθορίζει το πώς «θα έπρεπε» να είναι η σεξουαλική μας ζωή.

- Διαφήμιση -

Ναι, μπορεί να αρέσει σε κάποιες από εμάς και, μεταξύ μας, δεν είμαστε και λίγες (σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, το 41% των γυναικών δήλωσε ότι παρακολουθεί πορνό κάθε μήνα), αλλά το πορνό μπορείς να το αποφύγεις, αν θες. Το παιχνίδι όμως παίζεται πια αλλού: στα ακατάλληλα για ανηλίκους videoclips, στα sex tapes επωνύμων που κάθε τόσο «διαρρέουν» στο ίντερνετ, ακόμα και στα διαφημιστικά σποτ που ξεχειλίζουν από αισθησιασμό.

Δεν με πιστεύεις; Δες τότε την Kim Kardashian στο βίντεο του «Bοund 2» που «το κάνει» με τον Kanye West πάνω σε μια μηχανή εν κινήσει. Ή δες αυτά τα γελοία σαδομαζοχιστικά της Miley Cyrus στο «Tongue tied». Ή απλά δες οτιδήποτε της Rihanna, από φωτογράφιση μέχρι post στο Instagram μέχρι videoclip. Επειδή σίγουρα, λοιπόν, θα έχεις δει κάτι από αυτά, για πες μου, σε παρακαλώ, δεν έχεις αισθανθεί και εσύ ότι έχεις μείνει λίγο πίσω και ότι καλό θα ήταν να σου βρίσκονταν πάντα εύκαιρα στην ντουλάπα ένας κορσές και ένα χοντρό σχοινί… για ώρα ανάγκης; Έχουμε σχεδόν πιστέψει ότι το καλό σεξ πρέπει αναγκαστικά να περιλαμβάνει ακροβατικά και ουρανομήκεις κραυγές. Ναι, μπορεί να γίνει και έτσι, ωστόσο δεν είναι αναγκαία συνθήκη να πηγαίνεις πέρα-δώθε πάνω σε μια ερωτική κούνια –τουλάχιστον όχι κάθε μέρα.

Μερικές φορές «καλό σεξ» είναι τα πραγματικό σεξ –όχι αυτό που θυμίζει υπερπαραγωγή του Hollywood. Το normal, βρε παιδί μου. Αυτό που δεν έχει ακρότητες. Ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς είναι «normcore» (το αντίθετο του hardcore, θα λέγαμε). Για να γίνω πιο σαφής, τόση ώρα σου μιλάω για αυτό το σεξ που, πριν και πέρα από οτιδήποτε άλλο, είναι ζήτημα οικειότητας και ξεχωριστής επαφής με τον σύντροφό μας.