πεσμένο στήθος αντιμετώπιση
- Διαφήμιση -

Είναι γεγονός: Το στήθος αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας. Είναι σύµβολο θηλυκότητας και οµορφιάς και όλες µας θέλουµε να στέκει πάντα στο ύψος του! Τι κάνουµε, όµως,και ποια είναι η αντιμετώπιση για ένα πεσμένο στήθος;

Έχει αποδειχτεί ότι οι γυναίκες που νιώθουν καλά µε το στήθος τους είναι εξωστρεφείς, ενώ εκείνες που δεν είναι ευχαριστηµένες είναι πιο εσωστρεφείς. Όλες µας έχουµε ανασφάλειες, αυτό είναι δεδοµένο. Ωστόσο, για ορισµένες γυναίκες, το στήθος είναι µια περιοχή που επηρεάζει άµεσα την ψυχολογία τους, είτε είναι το µέγεθος είτε το σχήµα που τις ενοχλεί. Το πεσµένο ή χαλαρό στήθος είναι ένας από τους βασικούς λόγους που µια γυναίκα δεν νιώθει άνετα µε το σώµα της.

- Διαφήμιση -

Πεσμένο στήθος και αντιμετώπιση με άμεσα αποτελέσματα

Το στήθος δεν είναι µυς. Περιλαµβάνει λιπώδεις ιστούς και αδένες προορισµένους να παράγουν γάλα. Όλα αυτά είναι καλυµµένα από δέρµα που έχει φυσική ελαστικότητα χάρη στην παρουσία της πρωτεΐνης ελαστίνης. Με το πέρασµα του χρόνου η ελαστίνη µειώνεται, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επιταχύνουν αυτήν τη διαδικασία.

Ανορθωµένο µπούστο

Οι αυξοµειώσεις του βάρους και η εγκυµοσύνη µπορεί να κάνουν το στήθος να φαίνεται και να είναι πεσμένο, υπάρχει όμως αντιμετώπιση. Γι’ αυτό τον λόγο συµπλήρωσε την καθηµερινή φροντίδα του σώµατός σου µε ένα στοχευµένο προϊόν, που θα το ανορθώσει και θα του χαρίσει ελαστικότητα και σφριγηλότητα.

Ηλικία

Καµιά µας δεν µπορεί να αντισταθεί στον χρόνο. Μεγαλώνοντας, ο αιώνιος εχθρός που ονοµάζεται βαρύτητα γίνεται αδίστακτος προκαλώντας, µεταξύ άλλων, χαλάρωση στο στήθος. Σύµφωνα, µάλιστα, µε πολλές έρευνες η γυναίκα παρατηρεί την πρώτη χαλάρωση στο δέρµα της µετά τα 35. Τα σηµάδια είναι ακόµα πιο έντονα σε όσες έχουν γεννήσει.

Τσιγάρο

Είναι γνωστές οι καταστροφικές συνέπειες του τσιγάρου στην υγεία µας. Στην περίπτωση, όµως, του στήθους αυτή η κακή συνήθεια επηρεάζει τη σφριγηλότητα του δέρµατος στην περιοχή, µε αποτέλεσµα να δείχνει πεσµένο και γερασµένο.

Απότοµη αύξηση ή απώλεια βάρους και πεσμένο στήθος

Όταν το βάρος µας δεν είναι σταθερό και παρουσιάζει συνεχώς µεταβολές, τότε το δέρµα «σπάει» και δηµιουργούνται οι ενοχλητικές ραγάδες. Ιδιαίτερα στην περιοχή του στήθους τα σηµάδια είναι πιο εµφανή, αφού εκεί το δέρµα είναι πολύ πιο ευαίσθητο. Μια τέτοια κατάσταση µπορεί να δηµιουργηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης. Η αύξηση του βάρους ενδέχεται επίσης να κάνει τους συνδέσµους στο στήθος να τεντώσουν απότοµα οδηγώντας στην πτώση του. Έτσι, ακόµα και στην εγκυµοσύνη, ο έλεγχος του σωµατικού βάρους ελαχιστοποιεί τη χαλάρωση.

Ήλιος

Η παρατεταµένη έκθεση στον ήλιο προκαλεί διάσπαση του κολλαγόνου του δέρµατος. Εποµένως, ένα καλό αντηλιακό όχι µόνο στην παραλία αλλά κάθε φορά που το µπούστο σου είναι εκτεθειµένο είναι απαραίτητο.

Η αντιμετώπιση για το πεσμένο στήθος

 • Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για να διατηρήσεις ένα στητό στήθος είναι η εκγύµναση των θωρακικών µυών. Ο ευκολότερος και δηµοφιλέστερος τρόπος είναι τα push-ups, αφού ενισχύουν τους µυς κάτω από το στήθος. Η συγκεκριµένη άσκηση επίσης βοηθά στη µείωση του λίπους γύρω από το στήθος και το διαµορφώνει καλύτερα. Το ίδιο αποτέλεσµα έχει και η γυµναστική µε βαράκια. Αν η έντονη άσκηση δεν είναι το φόρτε σου, µπορείς να δοκιµάσεις τη yoga. Έχει αποδειχθεί ότι ορισµένες asanas είναι ιδανικές για να δυναµώσουν τους θωρακικούς µυς σου, ενώ κάποιες άλλες σε βοηθούν να νικήσεις τη βαρύτητα.
 • Κάνε µασάζ στο στήθος σου τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδοµάδα µε ελαιόλαδο. Ναι καλά διάβασες, το λάδι βοηθά το δέρµα του στήθους σου να παραµένει σφιχτό, αλλά βελτιώνει και την υφή του. Επιπλέον, αιµατώνει την περιοχή και ενεργοποιεί την επανόρθωση των κυττάρων, βελτιώνοντας µε τον καιρό την εικόνα του στήθους.
 • Κρατώντας το βάρος σου σταθερό, αποφεύγεις τις δραµατικές µεταβολές στο σώµα σου. Έτσι, το στήθος σου έχει µικρότερες πιθανότητες να χαλαρώσει. Ακόµη, η κατανάλωση πολύ νερού (περίπου 2 λίτρα την ηµέρα) σε διατηρεί νέα. Το ίδιο ισχύει και για το στήθος σου. Βέβαια, όσον αφορά το βάρος η διατροφή παίζει σηµαντικό ρόλο. Επίλεξε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν χρειάζεται να στερηθείς τίποτα, απλώς ακολούθησε τον χρυσό κανόνα «όλα µε µέτρο»!
 • Έλαια από καρότο, κυπαρίσσι, µάραθο, λεµονόχορτο και δυόσµο είναι µερικά µόνο που µπορούν να βοηθήσουν το πεσµένο στήθος. Τα συστατικά τους ενισχύουν τη σφριγηλότητα. Προσοχή, όµως! Μη χρησιµοποιείς παραπάνω από 2 σταγόνες κάθε φορά που κάνεις µασάζ, αφού είναι ιδιαίτερα δυνατά και µπορεί να προκαλέσουν αίσθηση καύσου. Το ιδανικό είναι να τα αναµείξεις µε άλλα αιθέρια έλαια.
 • Η βαθιά ενυδάτωση της επίµαχης περιοχής αυξάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της. Γι’ αυτό µην αµελείς να τη φροντίζεις σε καθηµερινή βάση µε ένα περιποιητικό έλαιο που θα τη διατηρήσει λεία και απαλή χωρίς ατέλειες.
 • Ο πάγος µπορεί να ενισχύσει τη σφριγηλότητα και τη σταθερότητα του στήθους. Πάρε 2 µεγάλα παγάκια και κάνε κυκλικό µασάζ στην περιοχή για τουλάχιστον 1 λεπτό. Μην το παρακάνεις, γιατί το δέρµα είναι αρκετά ευαίσθητο. Η χαµηλή θερµοκρασία που προσφέρει το παγάκι επιβραδύνει τις κινήσεις των κυττάρων και συσφίγγει την επιδερµίδα. Μόλις τελειώσεις, βάλε αµέσως το σουτιέν σου και µείνε σε κεκλιµένη θέση.
 • Υπάρχουν ορισµένες κινήσεις που κάνεις καθηµερινά και είναι επιζήµιες για τη σφριγηλότητα του στήθους. Μερικές από αυτές είναι αναπόφευκτες, όµως γνωρίζοντάς τες µπορείς είτε να τις µειώσεις είτε να τις κάνεις µε µεγαλύτερη προσοχή. Για παράδειγµα, η υπερβολική κάµψη προς τα µπροστά, το jogging ή το γρήγορο τρέξιµο επιταχύνουν τη χαλάρωση του στήθους.
 • Επίσης, οι απότοµες σπασµωδικές κινήσεις τεντώνουν το δέρµα και τους µυς και είναι δύσκολη η επαναφορά τους. Ωστόσο, τα οφέλη του τρεξίµατος είναι γνωστά, οπότε αν σου αρέσει το συγκεκριµένο άθληµα δεν χρειάζεται να το σταµατήσεις. Μπορείς απλώς να πάρεις τα µέτρα σου. Το σωστό σουτιέν είναι ίσως το σηµαντικότερο. Ένα αθλητικό, που µειώνει την κίνηση του στήθους, είναι ιδανικό. Υπάρχουν και περιπτώσεις αθλητριών που φοράνε 2 τέτοια σουτιέν κατά τη διάρκεια της προπόνησης προκειµένου να ελαχιστοποιήσουν την κίνηση.
 • Η κακή στάση του σώµατος είναι ένας σηµαντικός παράγοντας που προκαλεί χαλάρωση του στήθους και οι περισσότερες τον αγνοούµε. Όταν χαµηλώνεις τους ώµους και σκύβεις ελαφρώς µπροστά δεν στηρίζεις το στήθος σου, µε αποτέλεσµα να «κρέµεται» µακριά από το υπόλοιπο σώµα. Ειδικά αν έχεις µεγάλο στήθος, η κακή στάση του σώµατος ευνοεί τους πόνους στην πλάτη και τους µυς.
 • Είναι πολύ σηµαντικό να σκεφτείς τι είδους σουτιέν φοράς, ειδικά αν δεν είσαι ευχαριστηµένη µε την εικόνα του µπούστου σου. Πρέπει να διαλέξεις το κατάλληλο που θα κάνει το στήθος σου να φαίνεται σφιχτό, αλλά συγχρόνως θα του παρέχει στήριξη και θα το κρατά στο ύψος του. Με µια έρευνα αγοράς θα βρεις το κατάλληλο για σένα.

DIY – Μάσκα για το… στήθος

Μερικές γυναίκες επιλέγουν να κάνουν µάσκα στήθους µία φορά την εβδοµάδα.

Για να την ετοιµάσεις, θα χρειαστείς:

 • 1 αγγούρι,
 • αλεσµένο
 • 1 κρόκο αυγού
 • Λίγο βούτυρο

Ανακάτεψε καλά τα υλικά ώσπου να οµογενοποιηθούν και άπλωσε το µείγµα στο στήθος σου. Άφησέ το για περίπου 15-20 λεπτά και ξέπλυνε µε άφθονο νερό. Αυτή η τεχνική θα συµβάλλει στην ενίσχυση των ιστών και τη σταθερότητα του στήθους.

Δείτε και αυτό: Φάκελος επιδερμίδα: Ο χρυσός οδηγός με τις τροφές που κόβουν χρόνια