Louis Vuitton Παρίσι
- Διαφήμιση -

Ο διάσημος οίκος Louis Vuitton ζήτησε τον καλλιτέχνη Luckylefthand να γεμίσει γκράφιτι τα κεντρικά γραφεία της boutique που αποτελεί την έδρα του fashion house στο Παρίσι, δίπλα στη γέφυρα Pont Neuf! Ο λόγος πραγματικά συγκλονίζει καθώς είναι αν μη τι άλλο υπέροχος.

Ο στόχος πίσω από το project, είναι να φέρει και πάλι την αισιοδοξία στην ιστορική γειτονιά που ερήμωσε κατά τη διάρκεια του lockdown που έφερε ο ιός. Ο Γάλλος εικαστικός δημιούργησε μία πολύχρωμη τοιχογραφία 280 τετραγωνικών μέτρων με 14 κομψούς και παιχνιδιάρικους πίνακες.

- Διαφήμιση -

“Τα χέρια είναι τοποθετημένα σε απόσταση μεταξύ τους ως ένα νεύμα σε αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή. Ελπίζω τα χρώματα και τα ουράνια τόξα αυτής της τοιχογραφίας να φέρουν τη θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε όλοι”, δήλωσε ο εικαστικός σχετικά με το εντυπωσιακό έργο του που πραγματικά είναι πηγή έμπνευσης!

Οι φωτογραφίες με τα γκράφιτι στην Louis Vuitton στο Παρίσι

View this post on Instagram

Adding slowly some colors to the streets 💛

A post shared by Steven Burke (@luckylefthand) on

Λίγα λόγια για τον Οίκο της Louis Vuitton

Η Louis Vuitton είναι γαλλική εταιρεία πώλησης πολυτελών ειδών. Ιδρύθηκε το 1854 πωλώντας είδη ταξιδιού και συνεχίζει μέχρι σήμερα με σειρές τσαντών, δερμάτινων ειδών και pret a porter ρούχα. Ανήκει στον όμιλο LVMH και το όνομα και το μονόγραμμά της (ένας συνδυασμός των χαρακτήρων L και V) είναι ένα από τα εμπορικά σήματα σε παγκόσμιο επίπεδο για ταξιδιωτικά προϊόντα πολυτελείας.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ο Louis Vuitton ίδρυσε το 1854 στην Γαλλία, στο Παρίσι την ομώνυμη εταιρία του. Χάρις στο πάθος του για τα ταξίδια αλλά και την γνώση, κατασκεύαζε είδη ταξιδιού και γνώρισε γρήγορα την επιτυχία. Το 1885 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Λονδίνο ενώ 3 χρόνια αργότερα παρουσίασε την σειρά Damier canvas. Τον Louis Vuitton ακολούθησε ο Georges Vuitton που έφερε την σειρά Monogram canvas για να προστατεύσει την μάρκα από την αντιγραφή.

Το 1998 ο Marc Jacobs έγινε Art Director της εταιρίας ενώ το 2003 ο Takashi Murakami έφερε το multicolor monogram canvas που αποτελείται από το μοτίβο σε 33 διαφορετικά χρώματα πάνω σε άσπρο ή μαύρο καμβά.

Η Louis Vuitton ανήκει πλέον στον όμιλο πώλησης πολυτελών ειδών την LVMH. Το κεντρικό της κατάστημα βρίσκεται στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Champs Elysees) (Παρίσι) από το 1914 ενώ ανακαινίστηκε το 2005. Η Louis Vuitton έχει εργοστάσια στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διατηρεί επίσης εργαστήριο λίγο έξω από το Παρίσι (Αsnieres) για τις ειδικές παραγγελίες που φτάνουν τις 450 το χρόνο.

Η Louis Vuitton έχει συνεργαστεί με την Bang & Olufsen και έχει κατασκευάσει θήκες για τα 2 μοντέλα κινητών της και για το Mp3 της.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Louis Vuitton είναι οι απομιμήσεις. Η εταιρία λέει ότι μόνο το 1% των προϊόντων που κυκλοφορούν είναι αυθεντικά. Γι΄αυτό το λόγο έχει προσλάβει άτομα για να τις περιορίσει. Έχει στείλει στο δικαστήριο 13.000 υποθέσεις και έχουν τιμωρηθεί 1.000 υπεύθυνοι.

Δείτε και αυτό: Mary Mare: H πρώτη beachwear συλλογή από την Μαίρη Κατράντζου