Μαίρη Κατράντζου Mary Mare
- Διαφήμιση -

Η Μαίρη Κατράντζου μας κάνει για μια ακόμα φορά περήφανους και στο εξωτερικό! Αφορμή η νέα της συλλογή, η πρώτη παρακαλώ στο beachwear, με την ονομασία Mary Mare από την Μαίρη Κατράντζου.

Μετά από μια πολύ γεμάτη δεκαετία στα fashion πράγματα, η Μαίρη Κατράντζου, επεκτείνεται και σε beachwear πλαίσιο και γίνεται για μια ακόμα φορά παγκόσμιο trend!

- Διαφήμιση -

Τι περιλαμβάνει η σειρά Mary Mare από την Μαίρη Κατράντζου

Η σειρά Mary Mare περιλαμβάνει καπέλα, καφτάνια, beach bags, ψάθινα sneakers σε συνεργασία με την Superga, πετσέτες θαλάσσης σε συνεργασία με το Sun of a Beach και τα χρώματα, να είναι πιο έντονα από ποτέ! Τα υφάσματα κινούνται σε βαμβάκι, λινό και μετάξι.

Έντονες αποχρώσεις αλλά και prints, σε μια συλλογή που εμπνεύστηκε από cart postal από παραλίες της Νότιας Γαλλίας και της Ελλάδας, με τα κοχύλια να πρωταγωνιστούν πολύ έντονα και να δίνουν ένα extra touch από καλοκαιρινή νότα!

Η ίδια αναφέρει: «Τα prints και τα χρώματα είναι τόσο συνδεδεμένα με την παραλία, τις διακοπές και τα ταξίδια μου. Δεν το πιστεύω ότι δεν σχεδίασα μια beachwear συλλογή τα τελευταία δέκα χρόνια».

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη συλλογή κολακεύει κάθε σωματότυπο! «Αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία μας να εξερευνήσουμε μια πολύ ευρύτερη γκάμα μεγεθών, ώστε να έχουμε εύκολες σιλουέτες και υφάσματα. Όλα τα κορίτσια στο στούντιο δοκίμασαν τα κομμάτια, και ήταν καταπληκτικό το να βλέπουμε όλες το πώς προσαρμόζονται στα διάφορα δείγματα», λέει γεμάτη περηφάνια.

Οι φωτογραφίες από την συλλογή Mary Mare από την Μαίρη Κατράντζου

Λίγα λόγια για την Μαίρη Κατράντζου

Η Μαίρη Κατράντζου γεννήθηκε στην Αθήνα από μητέρα διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και πατέρα που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία. Η οικογένεια της είναι γνωστή καθώς λειτουργούσε τα κατάστηματα «Κατράντζος Σπορ» και την «Σπορτέξ» καθώς επίσης και στον αθλητισμό καθώς ο παππούς της Νίκος Κατράντζος υπήρξε τερματοφύλακας του Άρη και της Εθνικής Ελλάδος.

Μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003 για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Rhode Island School of Design αλλά τα παράτησε και πήγε στο Central Saint Martins College of Art and Design όπου έλαβε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, προσπάθησε να πουλήσει μερικές από τις εκτυπώσεις της στον Μπιλ Μπλας. Παίρνοντας το πτυχίο της το 2005, η Κατράντζου εγκατέλειψε τις εκτυπώσεις για εσωτερικούς χώρους και μεταφέρθηκε στις εκτυπώσεις στην μόδα. Ενώ συνεργαζόταν με την Σοφία Κοκοσαλάκη το 2006, η Κατράντζου προσπάθησε να δημιουργήσει έναν προσωπικό φάκελο για το μεταπτυχιακό πάνω στα Fashion Textiles στο Central Saint Martins.

Το 2008 άνοιξε το σόου αποφοίτων του Saint Martins. Η συλλογή της έλαβε μια υποψηφιότητα για το Βραβείο Επαγγελματισμού από την L’Oreal και τα Harrods. Η πρώτη της κολεξιόν παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2008.

Το σόου αποφοίτων της Κατράντζου το 2008 σημάδεψε το προσωπικό της στυλ. Είχε ως θέμα του εκτυπώσεις από υπερμεγέθη κοσμήματα πάνω σε φανελένια φορέματα, τα οποία δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση ότι φορούσες γιγάντια αξεσουάρ τα οποία θα ήταν πολύ βαριά στην πραγματικότητα.

Σχεδίαζε επίσης κοσμήματα πάνω σε ξύλο και μέταλλο που ήταν ακριβή αντίγραφα των εκτυπώσεων των ρούχων της. Η πρώτη συλλογή ready-to-wear της Κατράντζου άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για την άνοιξη-καλοκαίρι 2009 με την υποστήριξη του BFC και του New Gen. Παρά την μικρή συλλογή με μόλις εννέα φορέματα, η Κατράντζου ανέλαβε να συνεργαστεί με 15 εμπόρους, μεταξύ των οποίων οι Browns, Joyce και Colette. Η σχεδιάστρια κατάφερε να συμμετάσχει στην επόμενη κολεξιόν, για το φθινόπωρο-χειμώνα 2009.

Για την συλλογή της άνοιξη/καλοκαίρι 2011 με τον τίτλο Ceci n’est pas une chambre (ελληνικά : Αυτό δεν είναι ένα δωμάτιο), τίτλος εμπνευσμένος από το Ceci n’est pas une pipe (ελληνικά : Αυτή δεν είναι μια πίπα) του René Magritte, η ίδια προκάλεσε τους θεατές εκτυπώνοντας πάνω στα σχέδιά της κομμάτια εικόνων τα οποία δανείστηκε από παλιά τεύχη των περιοδικών Architectural Digest και World of Interiors. Καθώς εργάστηκε με τον όγκο, το βάθος και την προοπτική, τα ρούχα της απέκτησαν μια τρισδιάστατη ποιότητα. “Με την ψηφιακή εκτύπωση μπορείτε να έχετε αυτή την ακρίβεια όπου τα πάντα επισημαίνονται γύρω από το σώμα με έναν τέλειο τρόπο”.

Τα ρούχα της σήμερα πωλούνται παγκοσμίως σε περισσότερα από 200 καταστήματα μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Selfridges, Harvey Nichols, Barneys, Neiman Marcus, Colette, 10 Corso Como, Joyce, Luisa via roma, Mytheresa, Hiphunters, Stylebop, Opening Ceremony και Net a Porter καθώς και σε 47 χώρες.

Μια κολεξιόν για το Topshop παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για το φθινόπωρο/χειμώνα 2010 και ήταν διαθέσιμο στα καταστήματα τον Φεβρουάριο του 2011 ενώ τα ρούχα εξαντλήθηκαν μέσα στις πρώτες ημέρες από την κυκλοφορία τους. Η δουλειά της Κατράντζου έχει παρουσιαστεί σε δημοσιεύματα περιοδικών όπως οι Vogue, Dazed & Confused και Grazia. Το 2010 της απονεμήθηκε το βραβείο Swiss Textiles και διαδέχθηκε έτσι τον Alexander Wang. Είναι μια από τους σχεδιαστές του οίκου μόδας Città dell’arte. Η Χάνα Χόλμαν είναι ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα που περπάτησαν σε ένα από τα σόου της Κατράντζου.

Τον Νοέμβριο του 2011 η Κατράντζου βραβεύτηκε με το Βρετανικό Βραβείο Μόδας Αναδυόμενου Ταλέντου και τον Φεβρουάριο του 2012 βραβεύτηκε με το Βραβείο Νέου Σχεδιαστή της Χρονιάς από το περιοδικό Elle. Τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε η κολεξιόν της με την Longchamp για την οποία δημιούργησε μια συλλογή από τσάντες σε σχήμα κάψουλας. Για να προωθήσει την συλλογή, η ιαπωνική Vogue προσέφερε μια πλαστική θήκη για κάρτες με τις εκτυπώσεις της Κατράντζου. Τρεις εκτυπώσεις εμφανίζονται σε αυτή τη συνεργασία σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.

Τον Απρίλιο του 2014 η Κατράντζου ανακοίνωσε ότι θα συνεργαζόταν με την δημοφιλή εταιρεία Adidas. Η συνεργασία αυτή αφορά τόσο τα είδη ένδυσης όσο και τα είδη υπόδυσης. Η Μαίρη Κατράντζου, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και φυσικά μόλις κυκλοφόρησε την συλλογή Mary Mare.

Δείτε και αυτό: Fashion news alert: Μεγάλη αλλαγή για τον οίκο Missoni