μόδα στο κόσμημα για το καλοκαίρι
- Διαφήμιση -

Είναι γεγονός πως φέτος το καλοκαίρι, είναι hot trend στην μόδα το κόσμημα! Δεν ξέρουμε βέβαια, αν τολμάς να φορέσεις τα συγκεκριμένα μιας και είναι τόσο ιδιαίτερα, που λίγες μπορούν να τα υποστηρίξουν. Εμείς πάντως τα λατρέψαμε και σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Είναι τόσο ξεχωριστά, ώστε να δώσουν άλλον αέρα στην εμφάνισή σας.

O σχεδιαστής Karolis Ro Černeckis δημιουργεί κομψά κοσμήματα από ασήμι και χρυσό δεμένα με πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες.

- Διαφήμιση -

Δίνοντας έμφαση στη φύση και στα δημιουργήματά της που τον εμπνέουν παρουσιάζει δαχτυλίδια, βραχιόλια και μενταγιόν “που ενσωματώνουν συναισθήματα και μας επιτρέπουν να αφήσουμε ένα αποτύπωμα στην ιστορία”, όπως λέει ο ίδιος. Μάλιστα, η συλλογή του “Berries” θυμίζει λαχταριστά μούρα, που μοιάζουν έτοιμα να τα απολαύσουμε – κυρίως ως μικρό έργο τέχνης που θα απογειώσει μια εμφάνιση!

Θα τα βρεις στο rojewellery.com αλλά σε προιειδοποιύμε να βιαστείς μιας και αναμένεται πολύ σύντομα να βγουν sold out!

μόδα κόσμημα καλοκαίρι 2020

Πώς να καθαρίσεις σωστά τα κοσμήματα που ήδη έχεις – Όλοι οι τρόποι

Ξύδι

Καθαρίστε τα χρυσά και τα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους με λευκό ξύδι. Αφήστε τα μέσα σε ένα δοχείο με ξύδι για 10 με 15 λεπτά, αναδεύοντας το υγρό κατά διαστήματα. Βγάλτε τα και τρίψτε τα με μία μαλακή οδοντόβουρτσα αν είναι απαραίτητο.

Σαπούνι και νερό

Για τα μαλακά και πορώδη υλικά όπως τα μαργαριτάρια και οι τυρκουάζ πέτρες, θα χρησιμοποιήσετε μόνο σαπούνι και νερό. Δεν χρειάζονται τίποτε άλλο. Ετοιμάστε ένα διάλυμα με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μερικές σταγόνες ήπιο απορρυπαντικό (όπως Woolite), και βυθίστε για πολύ λίγο το κολιέ με τα μαργαριτάρια σας. Σκουπίστε μετά με ένα μαλακό βαμβακερό πανί κάθε μαργαριτάρι και αφήστε τα να στεγνώσουν. Μη φοβάστε να φοράτε τα μαργαριτάρια σας. Μένουν γυαλιστερά και όμορφα με την συχνή χρήση.

Οι τυρκουάζ πέτρες δεν χρειάζονται ούτε σαπούνι για να καθαρίσουν. Απλά βουτήξτε μία μαλακή οδοντόβουρτσα σε ζεστό νερό και τρίψτε την πέτρα. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί και αφήστε τις να στεγνώσουν στον αέρα για αρκετές ώρες πριν τις βάλετε στο συρτάρι σας.

Αλουμινόχαρτο

Χρησιμοποιήστε το αλουμινόχαρτο για να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματα και τα ασημένια σκεύη σας. Βάλτε σε ένα δίσκο ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το κόσμημά σας. Ρίξτε επάνω λίγη σόδα μαγειρικής και βραστό νερό. Όλη η μαυρίλα θα μεταφερθεί από το κόσμημα στο αλουμινόχαρτο! Μπορεί να χρειαστεί να αναστρέψετε ή να μετακινήσετε το κόσμημα γύρω – γύρω, ώστε όλες οι πλευρές του να έρθουν σε επαφή με το αλουμινόχαρτο. Ξεπλύνετε καλά.

Δείτε και αυτό: Σε λίστα αναμονής οι bloggers για αυτή την τσάντα Balenciaga – Θα την κρατούσες;