- Διαφήμιση -

Ο Σάββας Ν. Σαλπιστής, Ph.D., Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής δίνει στο περιοδικό ΤheBODY απαντήσεις για την απιστία:

«Ας µην ξεχνάµε πως ακόµα και αυτός που αγαπά µπορεί να κάνει λάθη που να πληγώσουν πολύ ακόµα και τα πλέον αγαπηµένα του πρόσωπα. Η απιστία, από τη στιγµή που έχει ηλικία όσο και η ίδια η ανθρωπότητα και συνεχίζει να υφίσταται ακόµα και όταν η συνέπειά της µπορεί να είναι η θανατική καταδίκη, σηµαίνει πως µάλλον αποτελεί ιδιοσυστασιακό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης που τίποτα µέχρι στιγµής δεν έχει καταφέρει να το ελέγξει. Υπάρχουν πολλοί ερευνητές που αµφισβητούν το ότι η µονογαµία αντιπροσωπεύει την πραγµατική ανθρώπινη φύση.

- Διαφήμιση -

Υπάρχουν είδη ζώων, όπως ένα είδος χιµπατζήδων, των οποίων το DNA διαφέρει µόνο κατά 1,6% από το ανθρώπινο DNA, αλλά και πολλές φυλές στην Κίνα, στη Λατινική Αµερική και στην Αφρική όπου τα θηλυκά ή οι γυναίκες ανήκουν σε όλα τα αρσενικά/άνδρες, όπως κοινά είναι και τα παιδιά και η ευθύνη της φροντίδας τους, η εξεύρεση τροφής κ.ά. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα διαπροσωπικά ζητήµατα για τα οποία παλαιότερα η ηθική ήταν εξαιρετικά αυστηρή αλλά τώρα είναι αποδεκτά όπως π.χ. οι προγαµιαίες σχέσεις, η οµοφυλοφιλία, η αλλαγή φύλου ακόµα και το διαζύγιο. Τέλος, πιστεύω πως ένα µεγάλο ποσοστό των απιστιών θα µπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν καταφέρναµε να συζητάµε ανοιχτά και ειλικρινά µε το/τη σύντροφό µας όλα όσα θέλουµε ή που µας ενοχλούν.»