- Διαφήμιση -

Το φόρεμα πάνω από το παντελόνι, γνωστό και ως DOT (Dress-Over-Trousers), είναι ένα trend που πηγαίνει το layering σε άλλη διάσταση.

1 WHY IT WORKS Πριν βιαστείς να απορήσεις με τον εν λόγω συνδυασμό, θα σου επισημάνω πως είναι βολικός, ενώ συνδυάζει τη θηλυκή φιλαρέσκεια με την αντρική πρακτικότητα. Καλύπτει τις όποιες ατέλειες μπορεί να έχεις, παραμένοντας ως look δροσερό και κομψό. Θα το ευχαριστηθείς όλη μέρα, αφού θα σε πάει από το γραφείο… μέχρι το μπαρ το βράδυ.

- Διαφήμιση -

2 BREAK IT UP Το μυστικό εδώ είναι να παίξεις με το κοντράστ στα χρώματα και στα μοτίβα. Έτσι εάν το φόρεμα είναι εντυπωσιακό και φωτεινό, το παντελόνι πρέπει να είναι σκούρο ή κλασικό – ένα μαύρο ή jean θα κάνει τη δουλειά.

3 PICK YOUR DRESS Διάλεξε το φόρεμά σου με προσοχή: Το μήκος του πρέπει να είναι μερικά εκατοστά κάτω από το γόνατο και σίγουρα σε loose γραμμή έτσι ώστε να μη μαρκάρει το παντελόνι από μέσα. Μια καλή ιδέα είναι ένα ασύμμετρο κομμάτι ή σε Α γραμμή, με κάποια διαφάνεια ή bold μανίκια, αποφεύγοντας τα bodycons φορέματα ή τα stretch κομμάτια.

4 TIE YOUR BELT Εάν το φόρεμά σου είναι πολύ φαρδύ και θέλεις να αναδείξεις λίγο περισσότερο τη θηλυκότητά σου, τότε δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις ένα εφέ λεπτής μέσης. Θα το πετύχεις με μια ζώνη, που θα σε κάνει να δείχνεις ψηλόλιγνη.

5 PERFECT SHOES Η επιλογή εδώ εξαρτάται από το ύφος που θέλεις να δώσεις στο look. Για μια πιο casual εμφάνιση το πρωί θα φορέσεις ένα ζευγάρι trainers ή flat, ενώ για το βράδυ ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα μποτάκια θα αναδείξουν την κομψότητά σου.