δίαιτα express με αλκοόλ
- Διαφήμιση -

Αν θέλετε να κάνετε μια δίαιτα express με αλκοόλ, είστε στο σωστό άρθρο! Όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι ευκαιρία τώρα που είμαστε σπίτι, να αλλάξετε όλο το σώμα σας χωρίς καθόλου κόπο. Η κετογονική διατροφή επιτρέπει το αλκοόλ και μάλιστα χωρίς να σας νοιάζουν ιδιαίτερα οι ποσότητες.

Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που περιέχει είναι πλούσια σε λιπαρά, είτε αυτά είναι ακόρεστα όπως αυτά που περιέχουν οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το αβοκάντο, είτε κορεσμένα όπως στο βούτυρο και στο λάδι καρύδας. Στα διαιτολόγια αυτά επίσης περίπου το 20 -30% της ενέργειας της διατροφής προέρχεται από πρωτεΐνες, είτε άπαχες (όπως από το στήθος κοτόπουλου) είτε πλούσιες σε λίπος (όπως από το μπέικον και τα αλλαντικά).

- Διαφήμιση -

Το διαιτολόγιο περιορίζει αυστηρά τους υδατάνθρακες, ακόμα και εκείνους που συνήθως θεωρούνται καλής ποιότητας, όπως τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το γάλα και πολλούς τύπους φρούτων και λαχανικών.

Στη διατροφή «keto» καταναλώνονται λιγότερα από 50 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα. Για να γίνει αυτό πιο σαφές να επισημάνουμε ότι ένα μέτριο μήλο έχει 15-25 γραμμάρια υδατάνθρακες.

Αντί το σώμα να παράγει ενέργεια από τα σάκχαρα, λόγω ότι περιορίζονται τα σάκχαρα παράγει ενέργεια από το λίπος. Η διαδικασία αυτή ονομάτεται κέτωση. Η κέτωση δημιουργεί ουσίες λιπαρών οξέων που ονομάζονται κετόνες, τις οποίες το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για απόδοση ενέργειας.

Τροφές που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη δίαιτα είναι τα αυγά, το κρέας, το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, τα ψάρια και τα κόκκινα φρούτα. Μειώνεται η πίεση, βελτιώνεται η ευαισθησία στην ινσουλίνη, αυξάνετε η «καλή χοληστερόλη», μειώνεται η ινσουλίνη.

Το αλκοόλ που επιτρέπεται στην συγκεκριμένη δίαιτα

Βότκα
Τεκίλα
Τζιν
Ουίσκι

Βασική προϋπόθεση, είναι να πίνετε τα ποτά αυτά σκέτα, μόνο με πάγο και να αποφεύγετε τα cocktails και την προσθήκη αναψυκτικών, που έχουν ζάχαρη.

Φυσικά, κάνοντας δίαιτα και πίνοντας αλκοόλ θα δείτε πόσο διαφορετικά επιδρά στον οργανισμό και το σώμα σας, καθώς επιβαρύνει τον ρυθμό του μεταβολισμού. Το θέμα είναι όμως, ότι το αλκοόλ ισούται με κενές θερμίδες, άρα δεν έχει καμία διατροφική αξία, για αυτό και θα ήταν καλό να το αποφύγετε αν κάνετε δίαιτα, αλλά και να το μειώσετε αν πίνετε πολύ.

Διαβάστε εδώ και ποια δίαιτα κάνει η Σία Κοσιώνη – Θα μείνετε άφωνοι