- Διαφήμιση -

Βρήκαµε τις νέες εφαρµογές του κινητού, που θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνουν πιο εύκολη την καθηµερινότητά σου. Όχι, δεν υπάρχει µόνο το Taxibeat σε αυτή τη ζωή.

Από τη Μαρία Μεϊντάνη

- Διαφήμιση -

ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΤΕΛΟΣ

Glympse (iPhone, Android, Windows, Blackberry – Δωρεάν)

Ήρθε η ώρα να πιάσεις στα πράσα τη φίλη σου που όλο «έρχεται σε 5 λεπτά» αλλά τελικά σε στήνει µισή ώρα. Πολύ απλά, της στέλνεις ένα glympse µήνυµα και ένας χάρτης σού εµφανίζει ακριβώς πού βρίσκεται. Πανούργο! Επίσης είναι ιδανικό σε περίπτωση που έχεις χαθεί και θέλεις κάποιον να σου δώσει οδηγίες, αφού βλέπουν σε real time µέχρι και σε ποιο στενό στρίβεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

SwiftKey (iPhone, Android, Windows, Blackberry – Δωρεάν)

Φαντάσου το keyboard του smartphone σου, σε πολύ πιο έξυπνη και γρήγορη µορφή. Το SwiftKey είναι ένας συνδυασµός του σηµειωµατάριου µε το Word, αφού προβλέπει τις φράσεις και τα emoticons που χρησιµοποιείς πιο συχνά, σου δίνει τρεις εναλλακτικές για κάθε τυπογραφικό λάθος που κάνεις και σου επιτρέπει µορφοποίηση µε bold, italics και bullet points. Αν είσαι freak µε τα κείµενα, θα το λατρέψεις.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ

Vert 2 Unit & Currency Converter

(iPhone – €2,69)

Γιατί να σε ενθουσιάσει µια εφαρµογή που µετατρέπει συνάλλαγµα; Γιατί δεν κάνει µόνο αυτό. Το Vert 2 µετατρέπει τα πάντα! Εκτός από 164 συναλλάγµατα, τα οποία αναβαθµίζονται συνεχώς, θα βρεις και section µε τιµές µαγειρικής µε κιλά, γραµµάρια και φλιτζάνια αλλά και έναν µετατροπέα µόδας που σου βρίσκει ακριβώς το νούµερό σου σε οποιοδήποτε µέγεθος από Ευρώπη, Αµερική, Ιαπωνία και Αυστραλία. Νοµίζω αυτό το τελευταίο σε έπεισε, ε;

ΘΑ Π(Ι)ΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ

iDrated (iPhone – €0,89)

Τα 2/3 των ανθρώπων (κι εµείς µέσα) δεν πίνουν όσο νερό πρέπει καθηµερινά. Το iDrated εκτελεί χρέη ηµερολογίου, αφού σου λέει ακριβώς πόσο απέχεις από τα συνιστώµενα 2 λίτρα. Εσύ απλά συµπληρώνεις το ύψος, το βάρος και το πόσο ασκείσαι και καταγράφεις την κάθε φορά που πίνεις νερό ενώ η εφαρµογή σού δίνει το ποσοστό της ενυδάτωσής σου. Αν καταφέρεις να φτάσεις τα 8 ποτήρια την ηµέρα, σου απονέµει κι ένα χρυσό µετάλλιο (είναι κίνητρο, δεν είναι;). Αν πάλι δεν πίνεις αρκετό, θα σου το θυµίσει µε µια καυστική υπενθύµιση. Θα το ευγνωµονείς όταν ο (ενυδατωµένος) εγκέφαλός σου θα λειτουργεί πολύ καλύτερα γύρω στις 4 το µεσηµέρι.

CLOSET & ORDER

Snupps (iPhone – Δωρεάν)

Λίγο από Ιnstagram, λίγο από οργάνωση ντουλάπας, αυτή η πανέξυπνη εφαρµογή κάνει το όνειρό µας να τρυπώσουµε σε ξένες ντουλάπες πραγµατικότητα. Φωτογραφίζεις τα υπάρχοντά σου και τα αποθηκεύεις στα εικονικά ράφια της εφαρµογής, τα οποία επιλέγεις αν θα είναι δηµόσια ή private. Αυτό που κάνει είναι να σου θυµίζει π.χ. πόσα ζευγάρια skinny τζιν έχεις, ενώ χρησιµεύει σε περίπτωση που έχεις χάσει κάτι. Επιπλέον σε αφήνει και να πάρεις… µάτι τις ντουλάπες άλλων γυναικών. Έλα, ξέρουµε ότι το θέλεις.