- Διαφήμιση -

Οι μακριές και έντονες βλεφαρίδες δυστυχώς είναι προτέρημα μερικών τυχερών. Για εμάς τις υπόλοιπες, υπάρχουν τα μαγικά, φυσικά τρικ που ακολουθούν. Οι βλεφαρίδες με όγκο, όπως διαφημίζουν οι εταιρείες καλλυντικών, είναι ένα «άπιαστο όνειρο» για τις περισσότερες. Ή μήπως όχι;

1. Το πρώτο βήμα είναι να προσέχουμε τις βλεφαρίδες μας. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει κατά καιρούς να τις…τριμάρουμε. Κοινώς να τις κουρεύουμε. Στο εμπόριο υπάρχουν μάλιστα ειδικά ψαλίδια για αυτό το σκοπό.

- Διαφήμιση -

2. Αγόρασε μία ειδική χτένα για βλεφαρίδες ή χρησιμοποίησε το βουρτσάκι από μία παλιά μάσκαρα (χωρίς υγρό) για να χτενίζεις τις βλεφαρίδες σου. Αυτή η συνήθεια θα τις κρατήσει δυνατές και θα εμποδίσει την θραύση της τρίχας.

3. Για να αυξήσουμε τις βλεφαρίδες μας με φυσικό τρόπο υπάρχουν κάποιες ειδικές θεραπείες. Για παράδειγμα, η τακτική εφαρμογή ελαιόλαδου ή καστορέλαιου μπορεί να κάνει θαύματα με τον όγκο τους.

4. Ένας άλλος «σύμμαχος» είναι η βαζελίνη. Τοποθέτησε λίγη ποσότητα στις άκρες ανά περιόδους. Επίσης, το αμυγδαλέλαιο είναι ιδανικό για να μεγαλώσουν οι βλεφαρίδες, ειδικά αν κάνουμε μάσκα με αμυγδαλέλαιο και προσθέσουμε μέσα λίγο ασπράδι αβγού, που τις προστατεύει από το να σπάσουν. Ωστόσο, προσοχή στα μάτια σου. Και θυμήσου ότι αν και αυτές οι θεραπείες είναι πολύ καλές για το μήκος στις βλεφαρίδες, χρειάζεται αρκετός καιρός υπομονής και επιμονής καθώς (όπως είναι φυσικό) οι βλεφαρίδες μεγαλώνουν αργά και μόλις ελάχιστα χιλιοστά.

5. Αν οι βλεφαρίδες σου δεν είναι πολύ μακριές και χοντρές, επίλεξε από το εμπόριο μία μάσκαρα που επικεντρώνεται στον όγκο, για να κάνεις το βλέμμα σου πιο έντονο.

6. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να φροντίζεις να αφαιρείς κάθε ίχνος make up πριν κοιμηθείς. Αν συνηθίζεις να κοιμάσαι χωρίς να έχεις ξεβαφτεί πρέπει να γνωρίζεις ότι οι βλεφαρίδες σου «υποφέρουν» με αποτέλεσμα να γίνονται πιο λεπτές και αδύναμες.

7. Αν η μάσκαρα δεν σου προσφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς, μπορείς να φορέσεις ψεύτικες βλεφαρίδες. Αυτές συνοδεύονται από ειδική κόλλα που βοηθά τις ψεύτικες να εφαρμόσουν ιδανικά πάνω στις δικές σου βλεφαρίδες, δίνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ενισχύοντας τον όγκο και το μήκος των βλεφαρίδων. Θυμήσου όμως ότι είναι απαραίτητο να τις αφαιρείς πριν τον ύπνο, γιατί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στα μάτια και τις πραγματικές σου βλεφαρίδες.

8. Για πιο ….δραματική εμφάνιση μπορείς να χρησιμοποιείς και το ειδικό «ψαλίδι» για τις βλεφαρίδες, που τις βοηθά να σχηματίζουν καμπύλη, προσφέροντας έντονο βλέμμα.