- Διαφήμιση -

Υπάρχουν μικρά κόλπα που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου και να μειώσεις σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης ακμής:

Πολλές φορές τρίβεις ασυναίσθητα το πρόσωπό σου ή την πλάτη σου. Η τριβή υπερπαράγει σμήγμα, επομένως καλό είναι να μην ξύνεις αυτά τα σημεία.

- Διαφήμιση -

Οι φράντζες, τα διάφορα μαντίλια ή οι μπαντάνες που μπορεί να φοράς στο κεφάλι δημιουργούν ακμή και πάλι ο λόγος είναι η τριβή της περιοχής.

Να πλένεις το πρόσωπό σου με ένα ήπιο αντισηπτικό. Ορισμένες φορές νομίζουμε ότι αν χρησιμοποιήσουμε ένα πολύ ισχυρό αντισηπτικό θα διώξουμε το λίπος και αυτό είναι καλό. Έτσι, όμως, μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα, αφού το δέρμα μας χρειάζεται το λίπος. Επομένως, αν εσύ το υπερξεράνεις, θα αρχίσει να υπερπαράγει σμήγμα στην προσπάθειά του να ισορροπήσει αυτή την ξηρότητα που του έχεις προκαλέσει. Γι’ αυτό προτίμησε τα ουδέτερα σαπούνια.

Μην τρίβεις με πολύ μεγάλη ένταση το πρόσωπό σου στην προσπάθειά σου να το καθαρίσεις. Το δέρμα σου χρειάζεται απαλές κινήσεις, γι’ αυτό να σκουπίζεσαι ταμποναριστά.

Φυσικά, μην ξεχνάς ότι απαγορεύεται να πειράζεις ή να σπας τα σπυράκια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές και μολύνσεις ή να καταλήξεις να έχεις ουλές, που είναι πολύ δύσκολο να διορθωθούν αργότερα.

Τέλος, χρησιμοποίησε καλλυντικά συμβατά με το δέρμα σου, τα οποία δεν πρέπει να είναι λιπαρά και να μπλοκάρουν τους πόρους.