- Διαφήμιση -

Εντόπισε τα υπέρ και τα κατά στο σώμα σου. Κι επειδή εσύ µπορεί να µην είσαι αντικειµενική, ρώτα και κάποιον άλλον που εµπιστεύεσαι. Ποιο είναι το δυνατό σου σηµείο και πού υπάρχει αδυναµία; Συχνά οι γυναίκες µε περισσότερο βάρος «κρύβονται» πίσω από φαρδιά ρούχα, που όµως δεν έχουν κανένα στυλ. Το αποτέλεσµα είναι να δείχνουν ακόµα πιο εύσωµες. Την επόµενη φορά που θα σταθείς µπροστά στην ντουλάπα σου, σκέψου: Χρειάζεται να κρύβεις ολόκληρο το σώµα σου; Μήπως τα πόδια σου είναι καλλίγραµµα και αξίζει να αναδειχθούν; Παρακάτω µπορείς να δεις µερικά έξυπνα τρικ που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις τα δυνατά σου σηµεία και να «κρύψεις» µε… µαεστρία κάθε σου ατέλεια.

Κοιλιά

Αν τα παραπανίσια κιλά συσσωρεύονται στην κοιλιά σου, υπάρχει τρόπος να δείχνεις πιο αδύνατη. Το µυστικό είναι να στρέψεις την προσοχή στο σηµείο του σώµατός σου που είναι καλλίγραµµο. Μια ριχτή µπλούζα ή σε γραµµή Α θα κρύψει την κοιλιά, αλλά µην τη συνδυάσεις µε φαρδύ παντελόνι. Το µόνο που θα πετύχεις είναι να προσθέσεις κιλά στη συνολική σου εικόνα. Αν τα πόδια σου είναι το δυνατό σου σηµείο, φόρεσε ένα κολάν ή ένα στενό παντελόνι ή µια φούστα σε στενή γραµµή. Προτίµησε φορέµατα που είναι ριχτά στην κοιλιά και δεν διαγράφουν, αλλά σταµατούν πάνω από το γόνατο για να αναδεικνύονται τα πόδια σου. Οι ζώνες είναι περιττό αξεσουάρ στην περίπτωσή σου γιατί θα τονίσουν το πρόβληµα. Επίσης, φόρεσε στον λαιµό σου ένα κοντό κολιέ ή προτίµησε ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια ώστε να αποµακρύνεις τα βλέµµατα από το αδύναµο σηµείο σου. Απόφυγε τα µακρυά κολιέ που σταµατάνε στην κοιλιά.

- Διαφήμιση -
Πόδια

Αν έχεις µεσογειακό σωµατότυπο, που σηµαίνει οτι παχαίνεις κυρίως στην περιφέρεια και στους γλουτούς, µην ξαναφορέσεις φαρδιά παντελόνια και στενές µπλούζες. Ναι, έως σήµερα αυτή ήταν η αγαπηµένη σου επιλογή, αλλά έτσι τονίζεις το πρόβληµα. Ένα παντελόνι που στενεύει στις γάµπες και µια µπλούζα σε loose γραµµή θα κρύψουν τις ατέλειες και θα δείχνεις πιο αδύνατη. Αν αγαπάς τα φορέµατα, διάλεξε κάποιο που θα αγκαλιάζει την περιφέρειά σου και θα σµιλεύει τη µέση σου. Έτσι, θα δείχνεις πραγµατικά κοµψή. Μια πραγµατικά ασφαλής επιλογή είναι ένα all time classic µακρύ ίσιο φόρεµα. Θα λεπτύνεις και θα ψηλώσεις στο λεπτό!

Μπράτσα

Αν σε προβληµατίζει το τοπικό πάχος στα µπράτσα, υπάρχει τρόπος να το κρύψεις. Θα πρέπει όµως να πετάξεις από την ντουλάπα σου τις στράπλες και στενές µπλούζες, γιατί το µόνο που κάνουν είναι να τονίζουν την προβληµατική περιοχή. Αντίθετα µια µπλούζα σε ίσια γραµµή που δεν διαγράφει είναι η καλύτερη επιλογή. Αν θέλεις να επιλέξεις φόρεµα, µια τουνίκ θα κρύψει τα χέρια σου µε κοµψό τρόπο, ενώ συγχρόνως θα αναδείξει τα καλλίγραµµα πόδια σου.

Γάμπες

Αν οι γάµπες σου µαρτυρούν την αγάπη σου για τον αθλητισµό, απλώς ξέχασε τις κοντές φούστες και τα σορτς. Αντίθετα προτίµησε τα στράπλες µάξι φορέµατα, τις παντελόνες ή τις καµπάνες. Επίσης, οι ιδανικές µπλούζες για σένα είναι εκείνες που αναδεικνύουν τους ώµους και το µπούστο σου.

Στήθος

Για εσένα που έχεις µεγάλους ώµους και στήθος και θέλεις να τα καλύψεις µε έναν κολακευτικό τρόπο, το in fashion κιµονό θα σώσει την κατάσταση. Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος για να αντικαταστήσεις τη συµβατική ζακέτα. Φόρεσέ το πάνω από την αγαπηµένη σου µπλούζα και άφησέ το ανοιχτό. Και σε αυτή την περίπτωση, αν τα πόδια σου είναι το σηµείο που θέλεις να αναδείξεις, µην διστάσεις να φορέσεις µια πιο κοντή φούστα!