- Διαφήμιση -

Υπάρχουν οι κοπέλες που θεωρούν το μανικιούρ στο σπίτι μια βαρετή διαδικασία, υπάρχουν και άλλες που το βλέπουν ως κάτι αγχολυτικό και δημιουργικό. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, με τα παρακάτω tips θα γίνει παιχνιδάκι!

Από τη Μαρία Μεϊντάνη

- Διαφήμιση -

097c1545932edef99461c26b8c8165c8

Μην κουνάς ποτέ το μπουκάλι

Ξέρω, νομίζεις ότι έτσι θα ανακατευτεί το βερνίκι και θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, είναι όμως τόσο λάθος. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το ζεστάνεις λίγο ανάμεσα στις παλάμες σου – σίγουρα θα έχεις δει κάποια επαγγελματία nail artist να το κάνει. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις και από τις ενοχλητικές φουσκάλες που σχηματίζει το βερνίκι όταν το απλώνεις.

pink_glitter_nails-nail_art-house_of_holland-spring_summer_2015-nail_ideas-good_housekeeping

Άπλωσε σωστά το glitter

Σίγουρα θα σου ‘χει τύχει να απλώνεις όλο χαρά το βερνίκι σου περιμένοντας super αποτέλεσμα, αλλά να σου σπάνε τα νεύρα επειδή το glitter πάει μόνο στις άκρες. Πώς μπορείς λοιπόν να το κάνεις πιο… ομοιόμορφο; Πολύ απλά, άπλωσέ το με ταμποναριστές κινήσεις, δηλαδή κάθετα.

bc3c08316dcf44af81f421bba02bdcc5

Και τώρα αφαίρεσέ το εύκολα

Αν το αγαπάς, θα ξέρεις ότι όσο τέλειο δείχνει στα νύχια, τόσο δύσκολο είναι να το ξεβάψεις μετά. Για να πάψεις λοιπόν να παιδεύεσαι, κάνε το εξής: βρέξε 10 μικρά κομμάτια βαμβάκι με ασετόν και εφάρμοσέ τα πάνω στα νύχια. Τύλιξε με λίγο αλουμινόχαρτο και άφησέ τα 10 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το βερνίκι. Θα δεις πόσο πιο εύκολα θα φεύγει μετά.

New-York-Fashion-Week-Manicures

Καθαρές δουλειές

Ξέχνα τη μπατονέτα με την οποία συνήθιζες μέχρι τώρα να καθαρίζεις τα υπολείμματα βερνικιού γύρω από τα νύχια σου. Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις είναι με ένα πολύ λεπτό πινελάκι – είτε χειλιών είτε εκείνο του eyeliner.

f2a4e35b56d52bd9389199973ff8d5e5

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία βέβαια, μπορείς να κάνεις κάτι προκειμένου να αποφύγεις εντελώς τους ανεπιθύμητους λεκέδες: πέρασε την περιοχή γύρω από τα νύχια με λίγο λαδάκι για τα πετσάκια ή λίγη βαζελίνη. Έτσι, το βερνίκι θα περάσει πιο δύσκολα τα όρια, ενώ ακόμα κι αν αυτό συμβεί, θα είναι πολύ πιο εύκολο να το ξεφορτωθείς με μια μόνο κίνηση.