- Διαφήμιση -

3 tips για να µην καείς από τον ήλιο αλλά και για να κρατήσεις µακριά κινδύνους για το δέρµα και την υγεία σου.

#1 It’s eye time

- Διαφήμιση -

Τις περισσότερες φορές ακούµε ότι πρέπει να αποφεύγεις την ηλιοθεραπεία από τις 11 το πρωί µέχρι τις 3 το µεσηµέρι, κάτι που ισχύει µεν αλλά δεν αφορά τα µάτια µας. Συγκεκριµένα, ο ήλιος είναι επικίνδυνος για την όραση νωρίς το πρωί και νωρίς το απόγευµα, την ώρα δηλαδή που είναι χαµηλά στον ορίζοντα και σχεδόν στο ύψος των µατιών µας. Παρόλο που εκείνη την ώρα δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή η ακτινοβολία του, είναι η στιγµή που βρίσκεται στην ίδια ευθεία µε το βλέµµα µας και τότε επιβάλλεται να φοράµε γυαλιά ηλίου. Το ενδοφθάλµιο µελάνωµα, ευρέως γνωστό και ως καρκίνος του µατιού, είναι µεν σπάνιο αλλά είναι η δεύτερη συνηθέστερη µορφή, µετά το δερµατικό, που προσβάλλει 14 ανθρώπους ανά εκατοµµύριο ετησίως. Οι άνθρωποι µε φακίδες, ανοιχτό χρώµα µατιών και επιδερµίδας πρέπει να προσέχουν περισσότερο ενώ το ίδιο ευαίσθητη είναι και η περιοχή γύρω από τα µάτια αφού εκεί η επιδερµίδα είναι ιδιαίτερη λεπτή. Φρόντισε τον εαυτό σου φορώντας γυαλιά ηλίου µε καλούς, απορροφητικούς φακούς, αντηλιακό και ελέγχοντας τακτικά τα µάτια σου σε οπτοµέτρη ή οφθαλµίατρο.

#2 Μαύρισµα από µέσα

Όταν δουλεύεις κοντά σε παράθυρο και δεν έχει κουρτίνα ή blind, κινδυνεύεις εξίσου να πάθεις έγκαυµα. Θα άφηνες ποτέ τον εαυτό σου εκτεθειµένο για 8 ώρες στον ήλιο; Ακόµη κι αν δεν σε καίει ή σε ζαλίζει, η ακτινοβολία που περνάει από το τζάµι, ειδικά αν έχεις ανοικτόχρωµη επιδερµίδα, µπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εµφάνισης µελανώµατος. Μην επαναπαύεσαι στην περίπτωση που έχεις σκουρόχρωµη γιατί εκτός από έγκαυµα κινδυνεύεις να εµφανίσεις ρυτίδες. Αν δεν µπορείς να αλλάξεις θέση στο γραφείο σου, φρόντισε τις µεσηµεριανές τουλάχιστον ώρες τώρα το καλοκαίρι να βρεις έναν τρόπο να εµποδίζεις την επαφή της επιδερµίδας σου από τις βλαβερές ακτινοβολίες.

#3 Θωράκισε την επιδερµίδα σου

Το υαλουρονικό οξύ προσφέρει πλούσια και βαθιά ενυδάτωση και καταπολεµά τις λεπτές γραµµές και τις ρυτίδες. Γι’αυτό το λόγο και αποτελεί τον τέλειο καλοκαιρινό σύµµαχο, που θα προστατέψει την επιδερµίδα σου- εκ των έσω–από τα σηµάδια της φωτογήρανσης.