Συχνά κάνουμε σχέσεις χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας τον λόγο που είμαστε με έναν άνθρωπο. Το αποτέλεσμα είναι να καταδικάζουμε, άθελά μας, τη σχέση αυτή… πριν καν ξεκινήσει.
Σχέση χωρίς σχέση Οι περισσότερες από εμάς, κάποια στιγμή στη ζωή μας, την έχουμε δοκιμάσει. Ουσιαστικά, έχεις όλα τα θετικά μιας σχέσης (εξόδους, ταξίδια, όμορφες στιγμές), αλλά δεν έχεις τα αρνητικά ή τις δυσκολίες μιας σχέσης, αφού ουσιαστικά δεν έχει μπει η «ταμπέλα του συντρόφου». Αυτή θεωρείται και σχέση-φάντασμα, αφού δεν έχετε κοινές παρέες και δεν μοιράζεστε τα προβλήματά σας.
Προσοχή: Συνήθως αυτού του είδους οι σχέσεις δεν έχουν μεγάλη διάρκεια, αφού ο ένας από τους δύο μπορεί να βαρεθεί ή να μην ικανοποιείται πλέον.
Σχέση rebound Είναι το πιο διαδεδομένο είδος σχέσης, αν μόλις χώρισες και θέλεις να καλύψεις το συναισθηματικό κενό που σου άφησε ο πρώην σου. Συνήθως ο νέος σύντροφος δεν έχει καμία σχέση σε στυλ και γούστο με τον προηγούμενο, έτσι ώστε, όσο γίνεται, να αποφεύγεις τις συγκρίσεις. Το αρνητικό όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι πολύ συχνά νιώθεις ότι τον κοροϊδεύεις, αφού δεν έχεις ξεπεράσει ακόμα την προηγούμενη σχέση σου.
Προσοχή: Προσπαθώντας να κλείσεις τις πληγές σου, μπορεί να ανοίξεις νέες.
Όχι πια φίλοι, μόνο σεξ Αυτού του είδους η σχέση έγινε μόδα και σίγουρα την έχεις ακολουθήσει κι εσύ. Χωρίζεις με τον σύντροφό σου, περνάει ο καιρός, έχετε παραμείνει φίλοι και κάποια στιγμή αποφασίζετε να περνάτε καλά στο… κρεβάτι, αλλά χωρίς να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο. Πόσο εφικτό είναι όμως αυτό; Δυστυχώς, μια τέτοια σχέση αφήνει πίσω της πληγωμένες καρδιές, αφού υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει το ωμό σεξ από το συναισθηματικό δέσιμο.
Προσοχή: Για να πετύχει μια τέτοια σχέση και να μην πληγωθεί κανένας από τους δύο, πρέπει να επιλέξεις κάποιον που δεν ήταν πρώην σου ή φίλος σου.