αλογοουρά tips για να την κάνεις
- Διαφήμιση -

Αν αγαπάς κι εσύ την κλασική αλογοουρά, ήρθε η ώρα να την ξεχάσεις! Η νέα εκδοχή της για το καλοκαίρι 2020 μόλις έγινε γνωστή και σίγουρα θα σε τρελάνει. Δεν είναι δύσκολο να την πετύχεις, αλλά θέλει τεχνική και εμείς σου έχουμε όλα τα tips για το πώς να κοπιάρεις το mega hair look!

Να ξέρεις, ότι στο εξωτερικό την κάνουν ήδη, ακόμα και μέσα στο σπίτι. Εμπνευσμένες από τη θρυλική δεκαετία του ‘50, οι ανάλαφρες, ψηλές αλογοουρές επιστρέφουν δυναμικά για να βάλουν μια ρετρό πινελιά στο hair-look σου. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μαζέψεις τα μαλλιά σου ψηλά σε ένα ponytail, στο οποίο θα δώσεις μια ελαφριά κλίση προς τα έξω.

- Διαφήμιση -

Πως να κάνεις την bouncy αλογοούρα

  • Βούρτσισε τα μαλλιά σου καλά μέχρι το τέλος, και δημιούργησε μία αλογοουρά, την οποία θα ασφαλίσεις με ένα λαστιχάκι στο χρώμα των μαλλιών σου. Για ένα πιο δυναμικό look, προσπάθησε να κάνεις την αλογοουρά ψηλά, έτσι ώστε να φαίνεται η αρχή της στον καθρέφτη καθώς πιάνεις τα μαλλιά σου.
  • Εφοδιάσου με ένα τζελ μαλλιών ή αφρό, και πέρασέ το στα μπροστινά μαλλιά για να δαμάσεις ακόμα και τις τρίχες που πετάνε και σου χαλάνε το χτένισμα!
  • Πάρε λίγο από το gel και φτιάξε την άκρη της αλογοούρας σου ώστε να πετάει λίγο προς τα έξω. Στόλισε αν θες τα μαλλιά σου με ένα κοκαλάκι και είσαι έτοιμη.

Δώσε βάση σε αυτά τα 3 λάθη γιατί θα γεμίσουν ψαλίδα τα μαλλιά σου

  • Μην τραβάς δυνατά τα μαλλιά σου. Μπορεί οι αυστηροί κότσοι και οι αλογοουρές να απαιτούν μαλλιά καλά τραβηγμένα πίσω μα με αυτό τον τρόπο οι τρίχες στο στεφάνι του κεφαλιού σου θα γίνουν όλο και πιο αδύναμες και θα αραιώσουν.
  • Όταν χρησιμοποιείς λάστιχα για τα μαλλιά, μην τα σφίγγεις πάρα πολύ. Το σωστό λάστιχο για τα μαλλιά πρέπει να μπορεί να τα συγκρατεί χωρίς να νιώθεις τράβηγμα στις ρίζες.
  • Ο μεγαλύτερος κίνδυνος κρύβεται στη στιγμή που τα λύνεις. Ένα κακό λάστιχο έχει την τάση να τυλίγει τις τρίχες γύρω του και να τις σπάει όταν το τραβάς για να το βγάλεις. Διάλεξε λάστιχα που δεν έχουν μεταλλικά εξαρτήματα και που είναι φτιαγμένα από σιλικόνη ή κάποιο άλλο υλικό που δεν τραβάει τα μαλλιά.

Μήπως έχουν καεί τα μαλλιά σου και δεν το κατάλαβες; Πώς να τα επαναφέρεις