μαλλιά πώς να τα βάψεις μόνη σου σαν επαγγελματίας
- Διαφήμιση -

Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλες θέλουμε να δείχνουμε όμορφες ακόμα και χωρίς την βοήθεια ειδικού! Αν λοιπόν σκέφτεσαι και εσύ να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη στο σπίτι, δες πως θα το κάνεις με το σωστό τρόπο και θα πετύχεις αποτέλεσμα καλύτερο και από επαγγελματία.

Τα βήματα και τα μυστικά είναι απλά, με βασικότερο όλων να μην βιαστείς αλλά και να προσέξεις τον χώρο στον οποίο θα βάψεις τα μαλλιά σου, ώστε να μην σου μείνουν στάμπες. Πάρε το μπολ σου, μια πετσέτα και… πάμε να το κάνουμε κι αυτό!

- Διαφήμιση -

Πώς να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου

  • Το βασικότερο όλων πριν ξεκινήσεις είναι να τσεκάρεις αν είσαι αλλεργική στη μάρκα βαφής που μόλις διάλεξες. Γι αυτό πριν ξεκινήσετε να την περνάτε στο κεφάλι σας, βάλτε για λίγο μια μικρή ποσότητα στο δέρμα σας, στη συνέχεια ξεπλύνετέ τη και περιμένετε 48 ώρες. Αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχετε δει κάτι ανησυχητικό, συνεχίστε με το βάψιμο των μαλλιών σας.
  • Πολύ σημαντική είναι επίσης και η επιλογή του χρώματος που θα κάνετε. Αν λοιπόν δεν ξέρετε τι ακριβώς θέλετε, μην προχωρήσετε σε ριζικές αλλαγές, αλλά προτιμήστε κάποια απόχρωση που είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα. Αν πάλι θέλετε να κάνετε δραστική αλλαγή, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.
  • Σε περίπτωση που θελήσετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, αφήστε κάποιον επαγγελματία να το κάνει, έτσι ώστε να αποφύγετε να τα κάψετε.
  • Αν επιθυμείτε να κάνετε ένα πιο φυσικό χρώμα, επιλέξτε μια χένα, η οποία είναι φυσική, δεν περιέχει αμμωνία, δεν καταστρέφει την τρίχα και είναι πιο οικονομική.
  • Αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών σας πριν από το βάψιμο και αυτό γιατί τα φυσικά έλαια που έχει η τρίχα βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση και επομένως δράση της βαφής.
  • Τέλος, αποφύγετε το μαλακτικό πριν και μετά τη βαφή, έτσι ώστε να την αφήσετε να πιάσει καλύτερα, χρησιμοποιώντας πάντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά προϊόντα.

Μερικά ακόμα tips από τους ειδικούς

  • Την πρώτη φορά μην επιχειρήσεις μεγάλη αλλαγή χρώματος. Ένας ή δύο τόνοι διαφορά απ’ αυτόν που έχεις τώρα είναι αρκετοί για να σε ανανεώσουν. Διαφορετικά μπορεί να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.
  • Τα γκρίζα μαλλιά χρειάζονται είκοσι λεπτά περισσότερο για να απορροφήσουν το χρώμα. Οπότε άρχισε πρώτα με τα γκρίζα, άσε να περάσουν είκοσι λεπτά και μετά συνεχίζεις με τα υπόλοιπα. Αν έχεις όλο γκρίζα, απλώς περίμενε είκοσι λεπτά παραπάνω.
  • Για κατεστραμμένα μαλλιά, προτίμησε ένα 20άρι οξυζενέ. Αν θες ν’ ανοίξεις πολύ τα μαλλιά σου, διάλεξε το 40άρι.
  • Η βαφή λερώνει τα υφάσματα, γι’ αυτό διάλεξε μια σκούρα πετσέτα για μετά το λούσιμο και απομάκρυνε απ’ το μπάνιο όλα τα υφάσματα που δεν θα ήθελες να λεκιάσουν.

Αν θέλεις να χαλαρώσεις πλήρως, δες πώς να κάνεις και μόνη σου μανικιούρ εδώ