- Διαφήμιση -

Το ότι πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες για καθαρή επιδερμίδα, πόσες φορές όμως το παραλείπουμε από βαρεμάρα και μόνο;

Αν τα πινέλα σου έχουν τόσα υπολείμματα προϊόντων επάνω που δε θυμάσαι καν τι χρώμα τρίχες έχουν, μάλλον ήρθε η ώρα για ένα καλό καθάρισμα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι κινδυνεύεις από βακτήρια και μολύνσεις. Η σωστή συχνότητα για να τα καθαρίσεις δεν είναι προφανώς κάθε μέρα αλλά ούτε και κάθε δύο μήνες, ανάλογα πάντα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το καθένα.

- Διαφήμιση -

Πώς θα τα καθαρίσεις:

  1. Βρέχεις τα πινέλα με χλιαρό νερό, κρατώντας κάθετα προς τα κάτω. Αν τα κρατάς προς τα επάνω και πάει νερό στη βάση τους, ενδέχεται να αλλοιώσει την κόλλα που κρατά τις τρίχες των πινέλων μαζί.
  2. Παίρνεις λίγη ποσότητα από σαμπουάν ή ειδικό υγρό για καθαρισμό πινέλων και βουτάς μέσα τα πινέλα, μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα υπολείμματα από μέικαπ, σκιές κτλ.
  3. Ξεβγάζεις με τον ίδιο τρόπο όπως στο πρώτο βήμα. Αν δεις ότι ακόμα δεν καθάρισαν εντελώς, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
  4. Τέλος, τα αφήνεις να στεγνώσουν επάνω σε μια πετσέτα ή ένα κομμάτι ύφασμα, προσέχοντας και πάλι να μην πάει το νερό προς τα μέσα.

IMG_7627

Σημαντικό: Μην ξεχνάς ότι πρέπει να καθαρίζεις και τα υπόλοιπα εργαλεία μακιγιάζ, όπως το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες, το οποίο συγκεντρώνει αρκετή ποσότητα μάσκαρα και αν το αφήσεις κινδυνεύεις από μολύνσεις στα μάτια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο υγρό προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών, θα λιώσει τη μάσκαρα στη στιγμή!

Διάβασε ακόμα:

Beauty school: Ποια πινέλα είναι καλύτερα για το μακιγιάζ σου;

Με ποιο φυσικό προϊόν ξεβάφονται οι beauty gurus;

Φτιάξε την αγαπημένη μάσκα ομορφιάς της Κατερίνας Καινούργιου!