- Διαφήμιση -

Πολύχρωμα και δημιουργικά, μερικές φορές παραμυθένια, τα παπούτσια της Άνοιξης θα μείνουν στην καρδιά μας!

Από τη Λίτσα Αναστασάκη

- Διαφήμιση -

«Δώσε σε ένα κορίτσι το σωστό ζευγάρι παπούτσια και θα κατακτήσει τον κόσμο», έλεγε η Mairilyn Monroe και είχε απόλυτο δίκιο, αφού η επιλογή αναδεικνύει ή… ρίχνει στα τάρταρα την όλη εμφάνιση. Συμπέρασμα; Μην έχεις ποτέ τα παπούτσια ως δεύτερη σκέψη στο μυαλό σου. Μάλιστα, η σεζόν αυτή είναι μια… πρόκληση στην προσωπικότητά σου και –πού ξέρεις;– μπορεί να καταλήξεις… σαρανταποδαρούσα για να έχεις το περιθώριο να τα φορέσεις όλα!

Μετάξι και δέρμα σε επίπεδες μορφές από τον Erdem, δίπατες Gucci δημιουργίες, διάφανα τακούνια και στολισμένα κομμάτια από τον Balmain, τα ανοιξιάτικα παπούτσια μάς απογειώνουν ενδυματολογικά. Εν τω μεταξύ, τα αθλητικά σανδάλια (βλέπε Versace) και τα στιλέτο εξακολουθούν να ανθούν (βλέπε την ιστορική αναδρομή στα τακούνια του ’80 που κάνει ο Saint Laurent), ενώ τα kitten heels απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας στους Loewe και Dior. Όσο για τις μπότες; Την τιμητική τους έχουν οι «κάλτσες» του Emilio Pucci αλλά και οι κεντημένες του Alexander McQueen.

Για το τέλος, αφήσαμε τα Crocs που ο Christopher Kane στόλισε με πέτρες, κάνοντάς τα να θυμίζουν βοτσαλωτή ακτή! Κι αν θέλεις την γνώμη μας (και της Coco Chanel, επίσης), «μια γυναίκα με καλά παπούτσια, δεν είναι ποτέ άσχημη».