- Διαφήμιση -

Κανένα ρούχο δεν μπορεί να είναι υπέροχο αν δεν κρύβει από κάτω του τα κατάλληλα εσώρουχα. Το σωστό σουτιέν συχνά είναι το κομμάτι του παζλ που κάνει την εμφάνισή σου τέλεια.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΟΥ

Όλα τα σουτιέν έχουν 2 διαφορετικά σύµβολα. Το πρώτο είναι αριθµός (75 – 80 – 85) και δηλώνει το µέγεθος της περιφέρειας της πλάτης. Το δεύτερο νούµερο είναι ένα λατινικό γράµµα (Α – Β – C) και δηλώνει το µέγεθος του στήθους, δηλαδή το cup. Για να υπολογίσεις το µέγεθός σου µπορείς να µετρήσεις την περιφέρεια της πλάτης σου ακριβώς κάτω από το στήθος. Αν, για παράδειγµα, η µεζούρα δείχνει 84, τότε το νούµερό σου αντιστοιχεί στο 85. Στη συνέχεια, µέτρα το µπούστο σου, στο σηµείο όµως που είναι πιο «γεµάτο», στο ύψος της θηλής, και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο να είναι η µεζούρα οριζόντια.

- Διαφήμιση -

Σχεδόν στητό

Δεν είναι τόσο στητό όπως στα 16 σου, αλλά το μπούστο σου δείχνει εντυπωσιακό. Το σωστό σουτιέν: Είσαι από τις τυχερές, αφού όλα τα σουτιέν σου ταιριάζουν!

Ρηχό

Το 10% των γυναικών. Το σχήµα του συχνά παροµοιάζεται µε πίστα του σκι που καταλήγει σε άλµα κατάβασης. Πολλές γυναίκες αναπτύσσουν φυσιολογικά αυτό το σχήµα, όµως σε αρκετές περιπτώσεις διαµορφώνεται έτσι µετά την εγκυµοσύνη ή την απότοµη µείωση βάρους. Το σωστό σουτιέν: Αν θέλεις ένα πλούσιο µπούστο, τότε τα push-up σουτιέν είναι ιδανικά.

Στητό

Το 16% των γυναικών. Κάθε σχήµα στήθους που είναι στητό και υποστηρίζεται µε ή χωρίς σουτιέν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Το σωστό σουτιέν: Όλα τα είδη. Ο µόνος λόγος να φορέσεις σουτιέν είναι για να δηµιουργήσεις το look που θέλεις! look που θέλεις!

Σχεδόν στητό

Δεν είναι τόσο στητό όπως στα 16 σου, αλλά το μπούστο σου δείχνει εντυπωσιακό. Το σωστό σουτιέν: Είσαι από τις τυχερές, αφού όλα τα σουτιέν σου ταιριάζουν!

Κωνικό

Περίπου το 6%-7% των γυναικών. Εµφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες µε C cup ή µικρότερο. Το χαρακτηριστικό του είναι το κωνικό σχήµα. Το σωστό σουτιέν: Προτίµησε κάποιο µε µαλακή επένδυση. Έτσι το σχήµα του θα δείχνει πιο στρογγυλό και λιγότερο κωνικό.

Πώς θα βρεις το κατάλληλο σουτιέν

Αδύνατο

Το 5% των γυναικών. Στα ιατρικά περιοδικά αναφέρεται ως σωληνοειδής µαστός. Αυτό σηµαίνει ότι το στήθος σου είναι σχετικά µικρότερο σε πλάτος αλλά πιο µακρύ από το πλάι. Το σωστό σουτιέν: Το στήθος σου θα δείχνει τέλειο µε ένα bandeau σουτιέν. Η µικρή πίεση κάνει το στήθος σου πλουσιότερο στο κέντρο και λιγότερο «µακρύ».

Ασύµµετρο

Σε αυτή την κατηγορία ανήκεις όταν το ένα σου στήθος είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ασύμμετρο στήθος. Αναλόγως του αν είσαι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, γυμνάζεις περισσότερο την αντίστοιχη πλευρά και ο –περισσότερο γυμνασμένος– αντίστοιχος μυς κάνει αυτό το στήθος να φαίνεται μεγαλύτερο. Το σωστό σουτιέν: Όταν δοκιμάζεις σουτιέν, να είσαι πάντα σίγουρη ότι ταιριάζει στο μεγαλύτερο στήθος. Ψάξε για σουτιέν με αποσπώμενη ενίσχυση, έτσι ώστε, αν υπάρχει εμφανής διαφορά, να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ενίσχυση στο ένα.

Πώς θα βρεις το κατάλληλο σουτιέν

Πεσµένο

Είναι ένας τρόπος για να πούμε ότι το στήθος σου έχει χάσει τη σφριγηλότητά του και δεν είναι πλέον στο… ύψος του! Γι’ αυτό και χρειάζεσαι ένα σουτιέν που θα σου παρέχει στήριξη. Καθώς μεγαλώνεις, το στήθος σου δεν είναι το ίδιο σταθερό, αντίθετα αρχίζει να είναι μαλακό, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα εύπλαστο. Το σωστό σουτιέν: Ένα καλά δομημένο σουτιέν με μπανέλα είναι το ιδανικό. Η μπανέλα σμιλεύει το στήθος σου και του χαρίζει ένα εντυπωσιακό μπούστο.

Με κενό

Αυτό σημαίνει ότι το στήθος σου σχηματίζει ένα τριγωνικό κενό στην περιοχή του θώρακα. Έτσι χρειάζεσαι ένα σουτιέν που θα φέρει τα στήθη σου πιο κοντά. Το σωστό σουτιέν: Ένα balconette bra, που σηκώνει με φυσικό τρόπο το στήθος, αναδεικνύοντας το πάνω μέρος του.