- Διαφήμιση -

Το Paraphernalia (σ.σ. εξαρτήματα) είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και το όνομά του.

Βιομηχανικό στυλ, έντονο στοιχείο ξύλου και ευφάνταστα χρηστικά αντικείμενα. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τα Paraphernalia, το καινούριο αυτό κατάστημα που αποτελεί απόρροια της ανάγκη των ιδιοκτητών του να δημιουργούν και να δουλεύουν για τον εαυτό τους, με τους δικούς τους όρους και κανόνες. Eμείς θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτόν το χώρο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, και έτσι επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από το εν λόγω εγχείρημα, τον Γιώργο Καρρά και την Αγγελική Κουτρουλάκη.

- Διαφήμιση -

fsdfsdf

Ποια ήταν λοιπόν η φιλοσοφία που τους ενέπνευσε γι’ αυτό το βήμα; Τα Paraphernalia είναι ένα εγχείρημα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην καρδιά της Αθήνας. Το να υπάρχει δηλαδή στον ίδιο χώρο μια συνεχώς εξελισσόμενη συλλογή απο χρηστικά αντικείμενα, έπιπλα, φωτιστικά, κοσμήματα, μεταξοτυπίες, αξεσουάρ, εκδόσεις, είδη για το σπίτι, το γραφείο και την καθημερινότητα. Ορισμένα είναι καινούρια, άλλα παλαιότερα και κάποια ανακυκλωμένα, καθώς έχουμε μεγάλη αδυναμία στα επαναχρησιμοποιούμενα υλικά. Οτιδήποτε σ αυτόν το χώρο έχει επιλεχθεί για τη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητά του γι αυτό και δεν υπάρχει τίποτα μόνο και μόνο για το “display”. Όλα περιμένουν τον άνθρωπο τους! Πάνω σε αυτό το concept ξεκινήσαμε και σε αυτό θα συνεχίσουμε!”

IMG_4286

Επειδή όμως όλα παίζουν ρόλο, η τοποθεσία που έχουν επιλέξει δεν είναι τυχαία. “Το Κέντρο, αυτό που ονομάζουμε εμπορικό τρίγωνο, είναι το μέρος όπου κινούμαστε οπότε δύσκολα θα κάναμε κάτι έξω από αυτό. Η γειτονιά μας εδώ στην Πραξιτέλους μας έκανε να θέλουμε να κρατήσουμε κάτι από τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής (καταστήματα ηλεκτρικών) γι’ αυτό και έχουμε ενσωματώσει στα προϊόντα μας χρωματιστά, υφασμάτινα καλώδια, εξαρτήματα και “ιδιαίτερες” λάμπες και φωτιστικά”. Όπως μας ενημέρωσαν, όλα τα προϊόντα που φιλοξενούν είναι επιλεγμένα με βάση τη λειτουργικότητα, την ποιότητα της κατασκευής, των υλικών και τη διαδικασία της παραγωγής τους. “Τα περισσότερα brands παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μερικά από αυτά είναι Jimbo Art, Tom Pigeon, Ucon Acrobatics κ.ά.”

Όσο για το τι σχεδιάζουν για το μέλλον; “Τα Paraphernalia φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια ολιστική πρόταση σε έναν λιτό/οργανικό χώρο όπου ο καθένας μπορεί να βρει ευφάνταστα και καλά σχεδιασμένα αγαθά. Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε και τη δική μας γραμμή από κατασκευές και αξεσουάρ”. Ανυπομονούμε, καθώς μάλλον βρήκαμε το νέο hotspot για ιδιαίτερο και ψαγμένο shopping!

Φωτογραφίες: ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ

Ιnfo: Ι. Παπαρρηγοπούλου 15, Αθήνα

Τηλ. 213 034 3663

Web: www.paraphernalia.gr

Instagram: paraphernalia.athens