Νίκος Χατζηνικολάου παιδιά
- Διαφήμιση -

Κι όμως ο αυστηρός της ενημέρωσης, Νίκος Χατζηνικολάου, αποκάλυψε με μια επική ανάρτηση την παραξενιά που έχουν τα παιδιά του. Ο ίδιος, είναι εκτός από εξαιρετικός επαγγελματίας και στοργικός σύζυγος και πατέρας.

Όταν δεν βρίσκεται στα πλατό, περνάει όλον τον ελεύθερο χρόνο του με την οικογένεια του και φυσικά οι διακοπές του είναι πάντα αφιερωμένες στις… αδυναμίες του.

- Διαφήμιση -

Εμείς, ανατρέξαμε στο προφίλ του στο Instagram και ανακαλύψαμε την παραξενιά που έχουν τα παιδιά του, όπως και τα παιδιά πολλών από εμάς άλλωστε: Δεν τρώνε την κόρα από το ψωμί και κατά συνέπεια τις γωνίες από την πίτσα! Ο Νίκος Χατζηνικολάου, αποκάλυψε το όλο ζήτημα κάνοντας μια ανάρτηση και γράφοντας στην λεζάντα:

«Μιλάμε για… ριφιφί! Μιλάμε για… ποντικό! Τη… βρώμικη δουλειά μετά την έκανα εγώ! Το…καθάρισα το πιάτο! #aboutlastnight #pizza #pizzatime» Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Τελικά πόσο παράξενα είναι τα παιδιά που δεν τρώνε κόρα;

Η κόρα του ψωμιού είναι το μέρος που έχει την υψηλότερη έκθεση στη θερμότητα όταν ψήνεται, εξηγούν οι ειδικοί. Αλλά σε χημικό επίπεδο, δημιουργείται κάτι που είναι γνωστό ως αντίδραση Maillard. Στο ψωμί, υπάρχουν σάκχαρα, τα οποία αντιδρούν με τα αμινοξέα με την παρουσία της θερμότητας και δημιουργούν το καφέ-χρυσό χρώμα της κρούστας. Η αντίδραση Maillard δίνει στο ψωμί διαφορετικό χρώμα, υφή και γεύση, για το λόγο αυτό και η κόρα έχει διαφορετική υφή και γεύση από το υπόλοιπο ψωμί. Μερικοί κατασκευαστές προσθέτουν χρώμα καραμέλας για να δημιουργήσουν ένα πιο έντονο αποτέλεσμα.

Όμως, ενώ η αντίδραση Maillard είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό της προστατευτικής pronyl-lysine, μπορεί επίσης να οδηγήσει στην παραγωγή μιας ένωσης που προκαλεί καρκίνο γνωστή ως ακρυλαμίδιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κόρα του ψωμιού προκαλεί καρκίνο, αναφέρει το itrofi.gr. Απλά μας δείχνει το λόγο που η επιστήμη είναι διχασμένη όταν πρόκειται για τις ιδιότητες της κόρας του ψωμιού, που παρόλα αυτά, τα επίπεδα των αντιδράσεων που προκαλούν δεν είναι σε ανησυχητικό επίπεδο, όπως εξηγούν οι ειδικοί.

Διαβάστε και αυτό: Τατιάνα Στεφανίδου: Βάζει στο ρόφημά της μια φέτα λεμόνι – Κάνει full αποτοξίνωση