Κωνσταντίνου και Ελένης μπαρ όνομα
- Διαφήμιση -

Μοιάζει απίστευτο αλλά σχεδόν 20 χρόνια μετά το τέλος, αποκαλύφθηκε το όνομα του θρυλικού μπαρ στο Κωνσταντίνου και Ελένης! Η αγαπημένη μας… Βλαχάκη αλλά και η Πέγκυ, δούλευαν εκεί μαζί με το Νικόλα. Εμείς, εντοπίσαμε στο Instagram μια φωτογραφία και εκεί φαίνεται το περίφημο όνομα.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Κωνσταντίνου και Ελένης είναι ελληνική κωμική σειρά που προβλήθηκε τις τηλεοπτικές περιόδους 1998-1999 και 1999-2000 από τον ΑΝΤ1. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ράντου, Χάρης Ρώμας, Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Λεκάκη, Καλλιρρόη Μυριαγκού και Στέργιος Νένες.

- Διαφήμιση -

Το σενάριο γράφτηκε από τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά, ενώ η σκηνοθεσία έγινε από τον Κώστα Λυχναρά. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου του 1998 και ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου του 2000 με 69 επεισόδια, ενώ αποτελεί ριμέικ της σειράς “Εξ’ αδιαιρέτου” που είχε γραφτεί από την Άννα Χατζησοφιά και είχε προβληθεί από την ΕΤ1 την σεζόν 1992 – 1993.

Το μπαρ από το Κωνσταντίνου και Ελένης

Η Ελένη Βλάχη, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, ήταν σερβιτόρα χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση και καλούς τρόπους. Είναι σπάταλη, τεμπέλα και αθυρόστομη. Είναι κόρη του κηπουρού του θείου και της Φωφώς Βλαχάκη. Η Ελένη γνωρίζει για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο και τη Ματίνα κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων όταν έπαιζαν όλοι μαζί στην αυλή του νεοκλασικού.

Παρουσιάζεται ως αμελής στη δουλειά της, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση του μπάρμαν Νικόλα. Κατά τη διάρκεια της σειράς έχει πολλές περιστασιακές σχέσεις. Οι καλύτεροι της φίλοι είναι η Πέγκυ, η Ματίνα και ο Νικόλας. Όλοι αυτοί δουλεύουν στο ίδιο μπαρ, το όνομα του οποίου δεν έχει γραφτεί σχεδόν ποτέ. Ωστόσο, μια σελίδα στο Instagram δημοσίευσε vintage φωτογραφία και μαζί και το όνομά του. Το μπαρ λοιπόν, λεγόταν «Απρόβλεπτο»!

Bonus: 3 ακόμα πράγματα που δεν ξέραμε για το Κωνσταντίνου και Ελένης εκτός από το όνομα του μπαρ

  • Ο Μανώλης από το μπαρ ήταν και ενδυματολόγος της σειράς (στο 44:25) Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο με τις κουνελόπιτες, ήταν η φωνή της κασέτας γυμναστικής που έκανε η Ελένη όταν μπήκε η αστυνομία και άκουσε την θεϊκή στιχομυθία κασέτας-Ελένης: «Σπρώξε» – «Σμπρώχνω» – «Σπρώξε» – «Σμμμμπρώχνω»!
  • Οι φοιτητές της Κατακουζήνας δεν είχαν τυχαία ονόματα.Οι λιγότερο εξοικειωμένοι με την ελληνική λογοτεχνία, μάθετε ότι τα επώνυμα των Ιωάννου-Μπουκουβάλα-Αναγνώστου αποτελούν λογοπαίγνιο με το ονοματεπώνυμο της συγγραφέως Ιωάννας Μπουκουβάλα-Αναγνώστου. Λίγα χρόνια νωρίτερα, ανάλογο λογοπαίγνιο είχε επιχειρηθεί στον Κακό Βεζύρη, όπου η Άννα Χατζησοφιά υποδυόταν την… Φάνη Κόντογλου.
  • Ο υποψήφιος εκδότης του Κωνσταντίνου κάτι μας θυμίζει Και δεν εννοούμε το γεγονός ότι πρόκειται για τον Γρηγόρη Πετρινιώτη, γνωστό σκηνοθέτη δημοφιλών σειρών, αλλά το ότι το επώνυμο του εκδότη, Φουντουκιώτης, αποτελεί λογοπαίγνιο πάνω στο όνομα του γνωστού εκδοτικού οίκου Καστανιώτη.

Δείτε και αυτό: Κορονοϊός: Χαμός στο παλάτι για την Ελισάβετ – Τι βρέθηκε και έσπειρε πανικό