άλουστα μαλλιά
- Διαφήμιση -

Τι κι αν τα µαλλιά σου είχαν µια… άσχηµη µέρα και μοιάζουν με άλουστα; Με τα παρακάτω tips θα φαίνονται όχι πλέον σαν άλουστα μαλλιά αλλά σαν να βγήκες µόλις από το κοµµωτήριο!

Πόσες φορές έχει τύχει να κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να έχεις µόνο 10 λεπτά για να ετοιµαστείς; Φαντάζοµαι πολλές! Και φυσικά, κάθε φορά τα µαλλιά σου είναι απεριποίητα και δεν έχεις χρόνο για να λουστείς. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού οι καλύτεροι κοµµωτές στον κόσµο µάς έδωσαν χρήσιµες συµβουλές για να φαίνονται τα µαλλιά µας καλοχτενισµένα σε λιγότερο από 3 λεπτά!

- Διαφήμιση -

Τι να κάνεις αν τα μαλλιά σου είναι άλουστα

Τα µαλλιά µε κίνηση γοητεύουν πάντα… Τι καλύτερο, λοιπόν, από µερικές χαλαρές µπούκλες!

Βήµα 1: Ξεχώρισε το µπροστινό τµήµα των µαλλιών σου, από τη ρίζα µέχρι το κέντρο του κεφαλιού.
Βήµα 2: Ψέκασε µε µια λακ τα υπόλοιπα µαλλιά, πάρε ορισµένες µεγάλες τούφες και µε το σίδερο για µπούκλες κάνε τες σγουρές.
Βήµα 3: Χώρισε το πάνω τµήµα σε δύο µέρη, ψέκασε ξανά µε λακ και επανάλαβε τη διαδικασία µε το ψαλίδι για τις µπούκλες. Όσο πλησιάζεις στο πρόσωπο πάρε µικρότερες τούφες. Τέλος, χτένισέ τα απαλά.

Κοντά και στυλάτα

Στα περισσότερα κοντά κουρέµατα δεν µπορείς να πιάσεις τα µαλλιά σου κότσο ή αλογοουρά, ωστόσο αυτό δεν χρειάζεται να σε εµποδίσει.

Βήµα 1: Κάνε µια χωρίστρα στο πλάι. Υπολόγισε περίπου στη µέση του ενός φρυδιού. Έτσι, θα τονίσεις το βλέµµα σου και θα αλλάξει το σχήµα του προσώπου σου.
Βήµα 2: Πρόσθεσε λίγο κερί διαµόρφωσης στις άκρες µε τα δάχτυλά σου για ακόµα πιο περιποιηµένο look.

Ο κλασικός κότσος για άλουστα μαλλιά

Βήµα 1: Πιάσε τα µαλλιά σου αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού και περίστρεψε τα υπόλοιπα γύρω από αυτή.
Βήµα 2: Σταθεροποίησέ τα µε µερικές φουρκέτες ώσπου να τα αισθάνεσαι σφιχτά.
Βήµα 3: Βάλε λίγη λακ για να µη φριζάρουν.

άλουστα μαλλιά τι να κάνεις

Ανάδειξε την αλογοουρά

Βήµα 1: Τράβηξε τα µαλλιά σου προς τα πίσω και πιάσε τα µε ένα λαστιχάκι στο ύψος που επιθυµείς.
Βήµα 2: Διάλεξε 8 τούφες από την αλογοουρά σου, στρίψ’ τες και µε ένα τσιµπιδάκι στερέωσέ τες στο κεφάλι σου. Με αυτό τον τρόπο θα δηµιουργήσεις ένα παιχνιδιάρικο εφέ για το χτένισµά σου.

Τόνισε το πρόσωπό σου και άσε τα μαλλιά… άλλουστα

Αν ο χρόνος σου είναι περιορισµένος και δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις όλα τα µαλλιά, τότε καλύτερα να ασχοληθείς µε το στεφάνι, δηλαδή το τµήµα εκείνο που αγκαλιάζει το πρόσωπό σου.

Βήµα 1: Με το σίδερο κάνε µπούκλες περιµετρικά του προσώπου σου µε φορά προς τα έξω.
Βήµα 2: Σταθεροποίησε το χτένισµά σου µε λακ και χτενίζοντας ελαφρά όλα τα µαλλιά.

Τα κατάλληλα αξεσουάρ

Μερικά µικρά αξεσουάρ µπορούν να βελτιώσουν ακόµα περισσότερο την εικόνα σου. Για παράδειγµα, ένα εκκεντρικό τσιµπιδάκι ‘ή ένα ρετρό χτενάκι. Επίσης, η κλασική στέκα ‘ή η κορδέλα µπορεί να δώσει µια σοφιστικε νότα στο look σου.

Δες και αυτό: Βαφή μαλλιών στο σπίτι: Τα 7 λάθη που κοστίζουν ακριβά

Από την Έρρικα Λευθέρη