- Διαφήμιση -

Tι χωρίζει ένα slip dress από ένα lingerie; Μια λεπτή, κόκκινη γραµµή. Αν την περάσεις, δεν υπάρχει διαχωρισµός µεταξύ των φορεµάτων που φοράς για να βγεις… και για να κοιµηθείς.

Όταν το 1795 ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ έγραψε το διήγηµα «Η Φιλοσοφία στο Μπουντουάρ», είχε σκοπό να σπάσει τα ταµπού της εποχής για τη σεξουαλικότητα και να αναδείξει τον αισθησιασµό των ερωτικών σχέσεων χωρίς τη συγκάλυψη των κοινωνικών στερεοτύπων. Αυτό που ίσως δεν είχε υπολογίσει είναι πως η λεπτοµερής περιγραφή του σε εσώρουχα και νυχτικά θα ξυπνούσε στο γυναικείο φύλο, αρκετά χρόνια µετά την πρώτη του ανάγνωση, την έντονη επιθυµία να φροντίζουν της εµφανίσεις τους «µέσα στο σπίτι», όσο και έξω από αυτό.

- Διαφήμιση -

Τα µεταξωτά νυχτικά και τα δαντελένια φορέµατα φέτος δεν θα φανούν χρήσιµα µόνο για ροµαντικά τετ-α-τετ στο κρεββάτι, αλλά θα κυκλοφορήσουν στους δρόµους της πόλης µε military jacket και sneakers και σε bars µε σακάκι και πέδιλα. Τα slip dresses (aka φορέµατα που θυµίζουν νυχτικά και κοµπινεζόν) είναι µια άκρως sexy στυλιστική επιλογή, καθώς το λεπτό ύφασµά τους διαγράφει µε κάθε λεπτοµέρεια όλες τις καµπύλες του γυναικείου σώµατος, ενώ το ντελικάτο υλικό από το οποίο είναι φτιαγµένα δίνει ένα girly twist σε κάθε εµφάνιση. Ανυποµονούµε ήδη να το εντάξουµε στην γκαρνταρόµπα… ή εναλλακτικά στο boudoir µας!