σουτιέν νούμερα
- Διαφήμιση -

Κυριολεκτικά χαμός έχει γίνει με τα νούμερα στα σουτιέν αφού κανένα ρούχο δεν µπορεί να είναι υπέροχο αν δεν κρύβει από κάτω του τα κατάλληλα εσώρουχα. Το σωστό σουτιέν συχνά είναι το κοµµάτι του παζλ που κάνει την εµφάνισή σου τέλεια και μπορούμε να σε βοηθήσουμε!

Δεν είναι µόνο το µέγεθος που µετράει. Αυτό που διαφοροποιεί κάθε στήθος είναι το σχήµα του – στητό, πεσµένο, ασύµµετρο ή µε κενό. Οι ειδικοί διακρίνουν τέσσερα βασικά σχήµατα του γυναικείου στήθους. Όµως, επειδή οι γυναίκες είµαστε πολύπλοκα όντα, υπάρχουν πολύ περισσότερες κατηγορίες, όπως θα δεις και στη λίστα που ακολουθεί. Βρες το δικό σου, που θα σε βοηθήσει να δεις τι πήγαινε στραβά µέχρι σήµερα στην επιλογή του σουτιέν.

- Διαφήμιση -

Τι γίνεται με τα νούμερα στα σουτιέν

Όλα τα σουτιέν έχουν 2 διαφορετικά σύµβολα. Το πρώτο είναι αριθµός (75 – 80 – 85) και δηλώνει το µέγεθος της περιφέρειας της πλάτης. Το δεύτερο νούµερο είναι ένα λατινικό γράµµα (Α – Β – C) και δηλώνει το µέγεθος του στήθους, δηλαδή το cup.

Για να υπολογίσεις το µέγεθός σου µπορείς να µετρήσεις την περιφέρεια της πλάτης σου ακριβώς κάτω από το στήθος. Αν, για παράδειγµα, η µεζούρα δείχνει 84, τότε το νούµερό σου αντιστοιχεί στο 85. Στη συνέχεια, µέτρα το µπούστο σου, στο σηµείο όµως που είναι πιο «γεµάτο», στο ύψος της θηλής, και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο να είναι η µεζούρα οριζόντια.

Τέλος, αφαίρεσε την περιφέρεια του θώρακα από εκείνη του στήθους και συµβουλέψου τον πίνακα για να βρεις το νούµερό σου.

Εκατοστά cup

10 AA
10-12 A
13-15 B
15-17 C
18-20 D
20-22 DD (E)
23-25 F (DDD)
26-28 G
28-30 H

Σχεδόν στητό 30% των γυνακών

Δεν είναι τόσο στητό όπως στα 16 σου, αλλά το µπούστο σου δείχνει εντυπωσιακό. Το σωστό σουτιέν: Είσαι από τις τυχερές, αφού όλα τα σουτιέν σου ταιριάζουν!

Πεσµένο 27% των γυνακών

Είναι ένας τρόπος για να πούµε ότι το στήθος σου έχει χάσει τη σφριγηλότητά του και δεν είναι πλέον στο… ύψος του! Γι’ αυτό και χρειάζεσαι ένα σουτιέν που θα σου παρέχει στήριξη. Καθώς µεγαλώνεις, το στήθος σου δεν είναι το ίδιο σταθερό, αντίθετα αρχίζει να είναι µαλακό, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα εύπλαστο.

Το σωστό σουτιέν: Ένα καλά δοµηµένο σουτιέν µε µπανέλα είναι το ιδανικό. Η µπανέλα σµιλεύει το στήθος σου και του χαρίζει ένα εντυπωσιακό µπούστο.

Ασύµµετρο 42% των γυνακών

Σε αυτή την κατηγορία ανήκεις όταν το ένα σου στήθος είναι λίγο µεγαλύτερο από το άλλο. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ασύµµετρο στήθος. Αναλόγως του αν είσαι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, γυµνάζεις περισσότερο την αντίστοιχη πλευρά και ο –περισσότερο γυµνασµένος– αντίστοιχος µυς κάνει αυτό το στήθος να φαίνεται µεγαλύτερο.

Το σωστό σουτιέν: Όταν δοκιµάζεις σουτιέν, να είσαι πάντα σίγουρη ότι ταιριάζει στο µεγαλύτερο στήθος. Ψάξε για σουτιέν µε αποσπώµενη ενίσχυση, έτσι ώστε, αν υπάρχει εµφανής διαφορά, να µπορείς να χρησιµοποιήσεις την ενίσχυση στο ένα.

Ρηχό στήθος και νούμερα σουτιέν

Το σχήµα του συχνά παροµοιάζεται µε πίστα του σκι που καταλήγει σε άλµα κατάβασης. Πολλές γυναίκες αναπτύσσουν φυσιολογικά αυτό το σχήµα, όµως σε αρκετές περιπτώσεις διαµορφώνεται έτσι µετά την εγκυµοσύνη ή την απότοµη µείωση βάρους.
Το σωστό σουτιέν: Αν θέλεις ένα πλούσιο µπούστο, τότε τα push-up σουτιέν είναι ιδανικά.

Στητό στήθος και νούμερα σουτιέν

Το 16% των γυναικών. Κάθε σχήµα στήθους που είναι στητό και υποστηρίζεται µε ή χωρίς σουτιέν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Το σωστό σουτιέν: Όλα τα είδη. Ο µόνος λόγος να φορέσεις σουτιέν είναι για να δηµιουργήσεις το look που θέλεις!

Κωνικό

Περίπου το 6%-7% των γυναικών. Εµφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες µε C cup ή µικρότερο. Το χαρακτηριστικό του είναι το κωνικό σχήµα. Το σωστό σουτιέν: Προτίµησε κάποιο µε µαλακή επένδυση. Έτσι το σχήµα του θα δείχνει πιο στρογγυλό και λιγότερο κωνικό.

Αδύνατο

Το 5% των γυναικών. Στα ιατρικά περιοδικά αναφέρεται ως σωληνοειδής µαστός. Αυτό σηµαίνει ότι το στήθος σου είναι σχετικά µικρότερο σε πλάτος αλλά πιο µακρύ από το πλάι. Το σωστό σουτιέν: Το στήθος σου θα δείχνει τέλειο µε ένα bandeau σουτιέν. Η µικρή πίεση κάνει το στήθος σου πλουσιότερο στο κέντρο και λιγότερο «µακρύ».

Δες και αυτό: Μαγιό ολόσωμα αλλά όχι βαρετά – Tips για να τα αναδείξεις